Založ si blog

Druhé najstaršie remeslo na svete

Nepoviem, že Peter Pellegrini a jeho skupinka – Richard Raši, Denisa Saková a Peter Žiga dali Róbertovi Ficovi ultimátum, že musí odstúpiť z funkcie predsedu strany Smer-SD. Radšej poviem, že ich požiadavka je pre Róberta Fica novou výzvou – musí sa rozhodnúť, čo so vzbúrencami.

Možno sa poučí zo vzdialenejšej i tej nedávnej histórie. Od každého sa dá niečo naučiť – od Gustáva Husáka, Jána Čarnogurského, aj od Richarda Sulíka.

 

V závere roku 2019 v strane Sloboda a Solidarita vrelo. To, čo urobil Richard Sulík s nespokojencami v SaS, som si vtedy stotožnila so slovami Gustáva Husáka:

„Prežívali sme obdobia, keď sa veľmi ťažko pracovalo a keď statoční vydržali. Nech odpadne, čo je kolísavé, nech odpadne, čo je oportunistické, ale nech v tej strane zostane, čo je pevné, čo je charakterné, čo chce za tento národ zápasiť.“

https://hedviga49.blog.pravda.sk/2019/10/11/slobodny-a-solidarny-richard-sulik/

 

Možno ho tiež bude inšpirovať osud Kresťansko-demokratického hnutia a jeho zakladateľa Jána Čarnogurského. Mikuláš Dzurinda mi v niečom pripomína Petra Pellegriniho

Pripomeňme si rok 1996 keď sa o post predsedu KDH uchádzal Mikuláš Dzurinda s novou víziu ľudového KDH, ktoré by oslovovalo liberálov i ateistov. Hlasovanie ale potvrdilo vo funkcii predsedu hnutia Jána Čarnogurského.

Ambiciózny Mikuláš Dzurinda sa nevzdával a účelovo vytvoril koalíciu SDK. O tri roky neskôr (rok 2000) si založil vlastnú stranu SDKÚ, neskôr sa z nej stala SDKÚ–DS.

https://hedviga49.blog.pravda.sk/2020/05/07/kto-sa-vykluje-z-petra-pellegriniho/

 

Róbert Fico celých dvadsať rokov formoval stranu, samozrejme, že nie sám. Bol kapitánom, ostatní veslovali. Tí, u ktorých sa názorové priority zmenili, zo strany odišli.

Neviem, kto je C. Sttinnet, ale myšlienka, ktorú vyslovil, sa mi práve hodí:

„Diplomat je človek, ktorý vás pošle do horúcich pekiel takým spôsobom, že sa na tu cestu dokonca tešíte.“
C. Stinnett

Pán Podmanický odchádzal zo strany SMER-SD rád. Róbertovi Ficovi svoj odchod vysvetlil, ten ho pochopil a obaja sú spokojní.

A čo sa týka Petra Pellegriniho a jeho skupinky, tu by som mu radila držať sa myšlienky amerického prezidenta Ronalda Regana:

„Politika je druhé najstaršie remeslo na svete.“
Ronald Regan

 

Zdroj:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/552713-rozkol-v-smere-aky-nikdy-nezazil-kto-zostane-pri-ficovi/

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.