Založ si blog

Úplatkár minister Drucker

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním.

Najprv niekoľko faktov:

  • Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií
  • ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž nekúpiš všetko, čo k životu potrebuješ
  • chceš na kúpalisko, chceš na lyžovačku do Tatier, na dovolenku do zahraničia? Ceny sú rovnaké pre každého
  • cena nafty a benzínu je tiež rovnaká pre všetkých
  • aj elektrárne a plynárne sa riadia všeobecne platnými kritériami

Vo všetkom je systém.

Teraz otázka:

Ak chýba učiteľ na základnej škole v malej dedinke, či v menšom meste, problém si riešia vo vlastnej réžii. Chýbajú učitelia v Bratislave? Minister Drucker to vyrieši, aj keď to bude to na úkor zvyšku Slovenska.

Dnes sa na dedinách žije trochu ináč, ako sa žilo ešte pred niekoľkými rokmi. Z mojej zeleninovej a ovocnej záhrady sa postupne stáva meditačná. Rastú v nej lipy, brezy, smreky, okrasné kríky a pôdy určenej na zeleninu ubúda adekvátne môjmu veku.

Vidiek, ktorý kedysi pomáhal mestu, už nie je. V dedine existujú malé rodinné firmy a živnostníci. Nechápem, prečo by zo svojich daní mali prispievať učiteľom v Bratislave.

Ako to funguje v malej obci? Poslanci sa na zasadnutí obecného zastupiteľstva poradia a rozhodnú, čo treba urobiť, aby učiteľ v dedine zostal.

Moja, už nebohá, sesternica bývala v meste, ja som sa presťahovala na dedinu. V jednom rozhovore mi jedného dňa povedala: „Teraz žiješ na dedine. Zasadíš a budeme mať všetci.“ Zrazu som pochopila ten priepastný rozdiel medzi mešťanmi, ktorí na dedine nikdy nežili a dedinčanmi.

 

ZDROJ:

https://www.minedu.sk/rezort-skolstva-zavedie-regionalne-prispevky-pre-ucitelov-prerozdelenych-bude-60-milionov-eur/

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Čím vyššie emócie, tým viac energie pre Satana

29.02.2024

Neviem, či ja – žena, si môžem dovoliť o tom písať. Dostala sa mi totiž do rúk kniha, ktorej obsahom sú filozofické a psychologické teórie Pavla Petra Kysuckého: DEMOKRACIA je totálny NEZMYSEL (Obroda Slovanov, občianske združenie 2022). Priznám sa, že pre mňa to bolo neuveriteľne zaujímavé čítanie. Začnem stranou 13. Základná duchovná hierarchia od najnižšieho [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.