Založ si blog

Čím vyššie emócie, tým viac energie pre Satana

Neviem, či ja – žena, si môžem dovoliť o tom písať. Dostala sa mi totiž do rúk kniha, ktorej obsahom sú filozofické a psychologické teórie Pavla Petra Kysuckého: DEMOKRACIA je totálny NEZMYSEL (Obroda Slovanov, občianske združenie 2022). Priznám sa, že pre mňa to bolo neuveriteľne zaujímavé čítanie.

Začnem stranou 13. Základná duchovná hierarchia od najnižšieho po najvyšší stupeň je podľa autora takáto:

  • Kameň
  • Rastlina
  • Zviera
  • Človek
  • UFO.

Na základe toho dospel k záveru: „ … zo zákona logiky plynie, že duchovná hierarchia musí byť aj medzi ľuďmi!! A dokonca aj medzi národmi. Preto ľudia ba ani národy nie sú si rovní a ani rovnocenní. Preto je demokracia duchovný a materialistický nezmysel, pretože odporuje zákonu o hierarchii. Nie je možné, aby človek s nízkymi schopnosťami a vedomosťami pri voľbách v demokracii mal rovnaký počet hlasov, ako človek s veľkými životnými skúsenosťami a schopnosťami.“ (s.13)

Pripomenul mi obdobie (neviem ako je to teraz), keď riaditeľov základných škôl volili nielen učitelia, ale aj školník, kurič a upratovačky. Nemyslím si, žeby vtedy niekto premýšľal o duchovnej hierarchii. Teraz mi napadlo, koho by si za svojho riaditeľa zvolili žiaci?

oOo

Teraz o ženách a mužoch – o dualite. Žena je duálny protiklad muža. Platí tu však aj Kysuckého zákon kompenzácie – „Ak vás bolí koleno v pravej nohe, tak pri chôdzi prenesiete váhu na ľavú nohu a ľavá noha pomáha pravej, kompenzuje jej nedostatok, dopĺňa jej funkciu.“ (s.12)

Podľa zákona kompenzácie sa žena a muž navzájom potrebujú, podľa zákona duality nemôžu byť jeden bez druhého. Do tretice tu platí aj  zákon o hierarchii – muž a žena nemôžu byť rovnoprávni. Pravdepodobne po dlhom premýšľaní dospel k záveru, že duchovne vyššie je muž: „Žena slúži a muž vládne.Ak by neexistovala hierarchia, vznikol by chaos.“ (s.14)

Neviem, ako na vás pôsobia myšlienky Pavla Petra Kysuckého. Aby som zostala pokojná, poopravila som si jednu vetu z predchádzajúceho odseku na Žena vládne a muž slúži. Myslím na to, že „Čím vyššie emócie, tým viac energie pre Satana.“ (s.22)

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.