Založ si blog

Adresne

Slovensko schudobnelo. Postupne sa svet začína deliť iba na chudobných a bohatých. Stredná vrstva sa vytráca. Tí bohatí objavili zázračné slovko:  ADRESNE.

Začali dôchodcami. Sú medzi nimi skupiny s nadpriemernými, priemernými i minimálnymi dôchodkami. Treba postupovať adresne, aby sme najprv zlikvidovali strednú vrstvu: Postupne treba dvíhať dôchodky iba tým, ktorí poberajú minimálny dôchodok, stačí aby prežili. Nuž a  časom budú už iba minimálne dôchodky. Neskôr sa uvidí. Možno bude jednotná dávka pre všetkých dôchodcov. Bohatí dôchodcovia na dôchodok nebudú odkázaní, tak ako bohatí rodičia na rodinné prídavky od štátu.

Takto chcú motivovať ľudí, aby usilovne pracovali, platili odvody, aby na staré kolená dostali zaslúžený dôchodok?

 

Uvediem príklad zo života: Môjmu synovi zavolal neznámy čerstvý absolvent ekonomickej univerzity a žiadal ho, aby mu na novozriadený účet poukázal 10 000 €, že ich chce investovať. So ziskom sa podelia, lebo zisk je istý. Zárukou mali byť investori, ktorí mu prednášali na vysokej škole. Syn mu poradil, aby si tie peniaze najprv zarobil, a až ich zarobí a pozná ich hodnotu, potom môže investovať.

Nuž a taký je aj náš druhý pilier, ktorý peniaze z dôchodkového fondu investuje. Neviem, kto spravuje druhý pilier, dúfam, že nie takí investori, ako spomínaný absolvent VŠ. Ak by nebol druhý pilier, peniaze na dôchodky by nechýbali, dozvedela som sa z jednej televíznej debaty.

Je tu riešenie: Ak dôchodca nevie vyžiť z minimálneho dôchodku, treba zvýšiť všetky dôchodky o rovnaké percento, aby sa z toho minimálneho vyžiť dalo. Ak na to nie sú peniaze, ľuďom s minimálnym dôchodkom treba prilepšiť, ale nie z dôchodkového fondu.

 

Druhý príklad sa udial pred obchodným centrom:

  • Ste mladý, zdravý, prečo si od dôchodkyne pýtate peniaze?
  • Do dôchodku dajako prežijem, dačo vyžobrem, dačo ukradnem, dačo dostanem z charity, potom mi dajú dôchodok, a keď z neho nevyžijem, tak mi prilepšia.

Nerada chodím do obchodných centier, kvôli žobrákom. Syn mi povedal, že ak týchto lenivcov budem podporovať, zle dopadnem, lebo podporujem zlo. Keď som ale doplatila dôchodkyni za lieky v lekárni, nenamietal.

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.