Založ si blog

Vláda korigovaná novinármi?

Vo svojom blogu „Koľko novinárov musí zomrieť, aby sa toto nedialo?“ som citovala amerického filozofa, esejistu a básnika Ralpha Waldoa Emersona (1803-1882), ktorý povedal, že „demokracia je vláda tyranov korigovaná novinármi.“

Igor Matovič chce vytvoriť demokratickú vládu a chce, aby bola korigovaná novinármi, práve preto im prispeje zo štátneho rozpočtu (z našich daní) desiatimi miliónmi eur. Vytvorí nadáciu, Nadáciu Jána Kuciaka.

Ak by som bola mamou spomínaného novinára, nesúhlasila by som s tým, aby nadáciu tohto druhu financoval štát. Uvediem jeden z dôvodov prečo nie. Hovorí sa „koho chlieb ješ, toho pieseň spievaj.“ Táto životná skúsenosť je hlboko zakorenená v každom pracujúcom človeku. Vyjadrím sa drsnejšie, tak ako to funguje v bežnom živote, u bežného zamestnanca: Ak nebudeš držať hubu a krok, poletíš kade ľahšie.

Nadáciu by mohli založiť novinári a iste by im dobrovoľne prispeli aj obyčajní ľudia a možno (anonymne) aj neobyčajný človek Igor Matovič, ba aj srdcom premýšľajúci Boris Kollár. Richardovi Sulíkovi je to asi jedno, nepočula som jeho vyjadrenie o nadácii. Nuž a Andrej Kiska má teraz hlavu plnú iných starostí, je to na ňom vidieť.

Verím, že nadácia zo štátneho rozpočtu nakoniec nebude, lebo by to bol prvý klinec do rakvy ešte neexistujúcej vlády Igora Matoviča.  Prečo to vykričal do celého sveta vo chvíli, keď sa táto myšlienka zrodila v jeho hlave a nepočkal na vyjadrenie zatiaľ neexistujúcej vlády? Má táto myšlienka hlbšie korene?

 

ODKAZ: Koľko novinárov musí zomrieť, aby sa toto nedialo?

https://hedviga49.blog.pravda.sk/2020/02/19/kolko-novinarov-musi-zomriet-aby-sa-toto-nedialo/

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.