Založ si blog

Kto bude Igorov nástupca?

Šašo, ktorý vykričal všetky skrivodlivosti páchané na tejto krajine, už nie je. Naozaj už nie je? Bola to len taká predohra?  Až teraz sa začína skutočné divadelné predstavenie pre obyvateľov jeho krajiny zázrakov, ktorú si toľké roky utváral?

Má obrovskú moc. Bude trestať zločincov, alebo sa stanú iba štekajúcimi psami, na ktorých mu už nezáleží, lebo jeho karavána úspešne dorazila do cieľa.

Iste, aj on bude mať svojho šaša. Najlepšie by bolo, ak by si ho vybral sám. Dvorný šašo pod kontrolou svojho kráľa. Možno už existuje, lebo si ho cielene nanominoval do svojho hnutia ešte pred voľbami.

Byť inteligentným, ba aj vtipným šašom je veľké umenie. Niekto sa ním narodí, iný má iné daností. Ak chce niekto hovoriť, čo sa mu zachce, najprv musí získať pozíciu šaša.

Na politika sa kladú iné požiadavky. Zvyčajne človek zaujme pózu – tvári sa ako politik a až neskôr, až všetkých okolo seba presvedčí o svojich kvalitách, zaujme pozíciu, funkciu politika.

Z pozície šaša do pozície politika, taký obrovský skok urobil Igor Matovič. Ako si s tým poradí? Je rovnako zaskočený, ako sú zaskočení mnohí, ktorých mnohokrát rozosmial? Zatiaľ si neviem predstaviť, ako bude komunikovať so svetom mimo našich hraníc.

Spomínate si na povesť o šašovi Beckovi? Keď ho chcel hradný pán Ctibor z Ctiboríc odmeniť, spýtal sa ho, čo by si prial. Šašo ukázal na končité bralo a povedal: „Tam by som chcel mať svoj hrad.“ Do roka a do dňa sa hrad vypínal nad okolitou krajinou a bol skutočne majestátny. Hradný pán svoj sľub oľutoval a začal vyjednávať. Šašo Becko dostal toľko zlata, koľko sám vážil, mal iba jednu podmienku: hrad pomenujú po ňom – Beckov hrad.

Keď si človek prečíta nejaký príbeh, ukazujú sa cestičky k iným príbehom, k osudom iných ľudí a premýšľa, ako to ovplyvní jeho vlastný život. Kto postavil hrad Igorovi Matovičovi v našej krásnej krajine? Bude ho chcieť späť?

Čo má z múdreho šaša Becka Igor Matovič? Zo šaša sa stal pán. Ctibor z Ctiboríc mal aj inú, temnejšiu stránku. Prečítajte si povesť dokonca a zaujímalo by ma, k akým záverom ste dopeli:

https://cestovanie.pravda.sk/cestovny-ruch/clanok/477033-ako-dal-saso-meno-hradu-beckov-a-pan-doplatil-na-kliatbu/

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.