Založ si blog

Koľko novinárov musí zomrieť, aby sa toto nedialo?

Ulice plné zloby a nenávisti na čele s lídrami politických strán, modlitba pred parlamentom, sviečkový rituál pred úradom vlády, zneužitie drobunkých ľudských bytosti na vydieranie, arogancia poslancov individualistov, ktorí sa snažia zmariť rokovanie parlamentu. Aj taká je predvolebná kampaň v roku 2020.

Sviečky majú pri náboženských rituáloch veľký význam. Zapaľujeme ich pri zomierajúcom a mŕtvom. Čo chcel Igor Matovič vyjadriť, keď zapálil sviečky pred úradom vlády? Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ! Vláda je mŕtva, nech žije vláda? Nechváľ deň pred večerom, radí ľudové príslovie.

Hovorí sa, že pohľad na plápolajúci plameň sviečky priaznivo vplýva na nervovú sústavu a pôsobí proti stresu. A čo Grétka? Toľko plastu, toľko dymu …  Pochopí, že je to za 5000 mŕtvych, ktorí mohli žiť? Vraj dym zo sviečok odnáša želanie človeka priamo do nebies. Čie želania budú vyslyšané? Želania Igora Matoviča?

Vo vojnách a pri rôznych tragických udalostiach zomierajú tisíce ľudí. Ak je medzi nimi jediný, ktorého ste poznali, všetko je ešte hrozivejšie. Zrazu sa na katastrofu pozeráte inými očami. Zobrala vám niekoho, koho ste poznali a na toto sa nedá zabudnúť.

Boris Kollár to iste vie. Vybral štyri konkrétne deti, ukázal nám ich a žiada milióny eur na ich záchranu. Koho by to nezasiahlo. Takúto formu predvolebného boja som od neho nečakala. Nenašiel iný spôsob, ako im pomôcť? Prekvapil ma. Je to morbídne, choré.

Skupinka šiestich individualistov, túžiacich po moci, bráni kolegom poslancom v rokovaní. Ich arogancia nepozná medze. Ak ich strany vyhrajú parlamentné voľby, čo nás čaká? Americký filozof, esejista a básnik Ralph Waldo Emerson (1803-1882) povedal, že „demokracia je vláda tyranov korigovaná novinármi.“  Žeby sme chceli práve toto?

 

Zdroj: https://citaty-slavnych.sk/temy/vlada/?page=2

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.