Založ si blog

Igor a Mišo si tykajú

A tyká si s nimi aj Zuza, Zuzka? Neviem, ako ju oslovujú. S Mišom si určite tyká. Prečo by aj nie, veď sú z jedného košiara. Aj s Igorom si tyká? To neviem, ale asi tiež.

Keď na telo, tak na telo. Vtedy sa nevyká, vtedy sa tyká. Keďže Igor s Mišom si tykajú, netreba hrať komédiu. Sú predsa obyčajní ľudia so všetkým, čo k tomu patrí. A tretia osoba – moderátor? Ten je len taký kibic, a zabával sa dobre.  Veď o nič nejde. Dvaja z jedného košiara, kým majú o čom hovoriť, netreba zasahovať, netreba usmerňovať debatu.

Mišo sa Igorovi posťažuje, že na mítingu do neho hodili kameň, je z toho veľmi nešťastný. „Ale kto prvý hodil kameňom? Odkiaľ a kam smeroval?“ pýta sa Igor a poruke má aj dôkaz. Mišo stíchne.  Ďalšia, ďalšia a ďalšia Igorova poznámka, sem-tam otázka a Mišo sa začína brániť. Ani sa nestihol z tých otázok a poznámok spamätať a už mal Igor na hlave vavrínový veniec.

Aj také sú debaty Igora Matoviča. Igor je Igor. Pevne zaškatuľkovaný. Aj keď poruší spoločenskú etiketu, ľudia mu odpustia, lebo on je iba poslancom Národnej rady Slovenskej republiky a tam je to vraj ako v kabarete. Nechcem uraziť predseda parlamentu Andreja Danka, lebo robil, čo mohol.

Igor Matovič nechce byť premiérom. Vybudoval si na slovenskej politickej pôde pozíciu, ku ktorej patrí aj jeho spôsob vyjadrovania, spôsob správania. Nič nestráca, iba si upevňuje svoju pozíciu. A čo nám chcel v debate s kamarátom Trubanom ukázať? Že je skvelý manipulátor, že Mišo nemá na to, aby bol premiérom? Premiér bude z OĽaNO, … žeby Jožo Pročko?

Najprv si predstavte debatu prezidentky Zuzany Čaputovej, predsedu parlamentu Michala Trubana a predsedu vlády Jozefa Pročka a Igorom Matovičom ako moderátorom. A teraz debatu Zuzky, Miša, Jožka a Igora s odôvodnením, veď si tykáme, veď sme len obyčajní ľudia. Čo tam po spoločenskej etikete. Iste, veľkej časti publika sa to bude páčiť.

Igor jednoducho nerozlišuje kedy do voza a kedy do koča? Myslím si, že rozlišuje. Účel svätí prostriedky. Voličský hlas za každú cenu. Až bude mať dosť hlasov, aby mohol riadiť túto krajinu, potom zavedie nové poriadky. Asi si neuvedomuje, že mnohí obyčajní ľudia považujú jeho niekoľkoročné vystupovanie na verejnosti za normu správania a napodobňujú ho.

 

Inšpirovala ma debata Na telo na TV Markíza 9. februára 2020.

 

 

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Čím vyššie emócie, tým viac energie pre Satana

29.02.2024

Neviem, či ja – žena, si môžem dovoliť o tom písať. Dostala sa mi totiž do rúk kniha, ktorej obsahom sú filozofické a psychologické teórie Pavla Petra Kysuckého: DEMOKRACIA je totálny NEZMYSEL (Obroda Slovanov, občianske združenie 2022). Priznám sa, že pre mňa to bolo neuveriteľne zaujímavé čítanie. Začnem stranou 13. Základná duchovná hierarchia od najnižšieho [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.