Založ si blog

Kiskovejšia ako Andrej Kiska

Iveta Radičová si sama vyskúšala, čo znamená vládnuť. Vládla, vládla až dovládla. Jej vládu vymenovali 8. júla 2010 a demisia prišla veľmi rýchlo už 4. apríla 2012.

A ktože to vládol s Ivetou Radičovou? Tu sú ich priezviská: Figeľ, Chmel, Mihál, Mikloš, Miškov, Simon, Lipšic, Galko, Žitňaská, Dzurinda, Jurzyca, Krajcer, Uhliarik a Nagy.

Keď sa už ani Richard Sulík nedokázal pozerať na ich vládnutie, stal sa kvapôčkou, ktorá preliala. Modrý balónik praskol a vrátil sa Róbert Fico. Ten jej dokázal, že vláda môže vydržať aj dve volebné obdobia po sebe. (Vládol aj jedno volebné obdobie pred ňou.) Možno preto ho nemá rada.

Iveta Radičová a Andrej Kiska, to je už niečo iné. Nikdy by som si nebola pomyslela, že majú k sebe tak blízko, a že ich spája Róbert Fico, o tom niet pochýb. Prvýkrát som si to všimla v nedeľňajšej diskusnej relácii na TA3.

Je pravda, že som si bývalú predsedníčku vlády nedokázala na prvýkrát vypočuť až dokonca, preto som si druhú polovicu jej vystúpenia dopozerala až dnes. Neustále sa pokúšam prekonávať samu seba.

V súvislosti s Ivetou Radičovou ma čaká ešte jedna prekážka. Zatiaľ neviem pochopiť, prečo osoba, ktorá nemá v sebe ani trochu etickej samoregulácie, je učiteľkou. Ešte dobre, že neučí na základnej alebo strednej škole, ale prednáša na vysokej. Jej študenti by už mali vedieť, čo sú žlčovité výlevy a čo objektívna kritika.

 

Podrobnejšie informácie o vládnutí Ivety Radičovej nájdete tu:

https://sk.wikipedia.org/wiki/Vl%C3%A1da_Slovenskej_republiky_od_8._j%C3%BAla_2010_do_4._apr%C3%ADla_2012

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.