Založ si blog

S čím Igor Matovič nerátal

Ľudia sú už raz takí, s tým nič nenarobí ani Igor Matovič. Existujú také všeobecne platné životom písané zákony, ktoré skôr či neskôr prijmete za svoje. Samozrejme, ak v tej svojej komunite chcete prežiť.

Každá komunita má svojho vodcu, svojho šaša, ktorý ich zabáva, aj chudáčika, ktorý sa nevie sám postaviť na vlastné nohy, tak mu všetci pomáhajú, ba aj takého, ktorý všade bol, všetko vie. Jednu vlastnosť majú všetci spoločnú: vždy si dokážu nájsť osobu, ktorá je zodpovedná za ich životné traumy, za ich spackané životy.

Na pracovisku sa nadáva na neschopného šéfa, na dedine je za všetko zodpovedný starosta a na Slovensku vláda na čele s premiérom. Obviniť ale možno kohokoľvek, hlavne, že sa nám uľaví.

Igor Matovič je mladý človek, odhodlaný na všetko. Urobil zo seba šaša, zabával ľudí, ukázal im, ktorí ľudia sú zodpovední za ich zložitú životnú situáciu, s priateľmi im zorganizoval mítingy, na ktorých si mohli dosýta zanadávať, ventilovať svoju zlosť.

Všetko išlo hladko až do chvíle volieb. Normálnych volieb podľa harmonogramu. Vyhral ich Igor Matovič. Niektorí si boli jeho víťazstvom istí, iní zostali prekvapení. Tí, ktorí mu uverili, a bolo ich veľa, teraz chcú, aby dodržal slovo a urobil v tejto krajine poriadok.

A s čím Igor Matovič nerátal? Zrazu sa ocitol na druhej strane. Odteraz on bude zodpovedný za všetko, čo sa v tomto štáte udeje. Ak sa chce správať zodpovedne, začne pracovať. Má aj inú možnosť. Ak funkciu premiéra nebude zvládať, začne sa vyhovárať.  Na komunistov? Na premiérov, ktorí boli pred ním? Pripomeniem vám ich mená: Vladimír Mečiar, Jozef Moravčík, Mikuláš Dzurinda, Iveta Radičová, Róbert Fico a Peter Pellegrini.

Nespomínam si, žeby niekedy tú druhú možnosť využili Róbert Fico a  Peter Pellegrini.

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.