Založ si blog

Príde, skontroluje a odvolá, aké prosté!

Dajte mi šesť riadkov napísaných rukou toho najpoctivejšieho človeka a ja v nich nájdem niečo, za čo ho môžeme obesiť.

Tieto slová vyslovil francúzsky kardinál a štátnik Armand Jean du Plessis, vojvoda de Richelieu. Žil v rokoch 1585 – 1642. Bol prvým ministrom francúzskeho kráľa Ľudovíta XIII..

Poznáme ho z románu Traja mušketieri, ktorý napísal Alexander Dumas starší. Aj vy máte zafixovaného vojvodu de Richelieu ako zloducha a kráľa Ľudovíta XIII. ako jemnôstku, ktorú treba chrániť? Tento názor nám vnútil autor románu. Vybavili sa vám aj mená mušketierov? Athos, Porhos, Aramis a štvrtý bol nováčikom – D’Artagnan.

Naši štyria mušketieri už niekoľko rokov píšu svoje vlastné romány. Roly mušketierov sa im prestávajú páčiť. Nechcú chrániť, chcú vládnuť. Kto dostal rolu Ľudovíta XIII. a kto bude vojvoda de Richelieu? Žeby po tejto úlohe zatúžil Igor Matovič? A čo Boris Kollár, dokedy bude D’Artagnanom?

Nevychádzam z údivu, čo sa to na Slovensku deje a tak mi v hlave víria aj vyššie uvedené myšlienky. Možno aj preto, že nevychádzam z domu, po našej ceste, ktorá vedie na ihrisko, sa už nehmýria štebotajúce deti, sem-tam sa objaví človek s rúškom na tvári smerujúci do obchodu. A nedeľa? Tá je totálne vyľudnená, do kostola sa nechodí, každý je zavretý doma.

Vrátim sa k titulku: „Príde, skontroluje a odvolá, aké prosté!“ A čo bude ďalej? Kto bude ďalší? Aký je plán? Ty si komunista, ty fašista, teba treba zlikvidovať, lebo si ako koronavírus, šíriš komunistickú nákazu, a ty si náš, ty podpíšeš papier, aby si neskôr nezmenil názor. Také je dnes Slovensko.

Uvidíme, ako moje myslenie v najbližších dňoch skorigujú novinári a ako skorigujú konanie nášho nového premiéra.

 

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Čím vyššie emócie, tým viac energie pre Satana

29.02.2024

Neviem, či ja – žena, si môžem dovoliť o tom písať. Dostala sa mi totiž do rúk kniha, ktorej obsahom sú filozofické a psychologické teórie Pavla Petra Kysuckého: DEMOKRACIA je totálny NEZMYSEL (Obroda Slovanov, občianske združenie 2022). Priznám sa, že pre mňa to bolo neuveriteľne zaujímavé čítanie. Začnem stranou 13. Základná duchovná hierarchia od najnižšieho [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.