Založ si blog

Igor a Mišo si tykajú

A tyká si s nimi aj Zuza, Zuzka? Neviem, ako ju oslovujú. S Mišom si určite tyká. Prečo by aj nie, veď sú z jedného košiara. Aj s Igorom si tyká? To neviem, ale asi tiež.

Keď na telo, tak na telo. Vtedy sa nevyká, vtedy sa tyká. Keďže Igor s Mišom si tykajú, netreba hrať komédiu. Sú predsa obyčajní ľudia so všetkým, čo k tomu patrí. A tretia osoba – moderátor? Ten je len taký kibic, a zabával sa dobre.  Veď o nič nejde. Dvaja z jedného košiara, kým majú o čom hovoriť, netreba zasahovať, netreba usmerňovať debatu.

Mišo sa Igorovi posťažuje, že na mítingu do neho hodili kameň, je z toho veľmi nešťastný. „Ale kto prvý hodil kameňom? Odkiaľ a kam smeroval?“ pýta sa Igor a poruke má aj dôkaz. Mišo stíchne.  Ďalšia, ďalšia a ďalšia Igorova poznámka, sem-tam otázka a Mišo sa začína brániť. Ani sa nestihol z tých otázok a poznámok spamätať a už mal Igor na hlave vavrínový veniec.

Aj také sú debaty Igora Matoviča. Igor je Igor. Pevne zaškatuľkovaný. Aj keď poruší spoločenskú etiketu, ľudia mu odpustia, lebo on je iba poslancom Národnej rady Slovenskej republiky a tam je to vraj ako v kabarete. Nechcem uraziť predseda parlamentu Andreja Danka, lebo robil, čo mohol.

Igor Matovič nechce byť premiérom. Vybudoval si na slovenskej politickej pôde pozíciu, ku ktorej patrí aj jeho spôsob vyjadrovania, spôsob správania. Nič nestráca, iba si upevňuje svoju pozíciu. A čo nám chcel v debate s kamarátom Trubanom ukázať? Že je skvelý manipulátor, že Mišo nemá na to, aby bol premiérom? Premiér bude z OĽaNO, … žeby Jožo Pročko?

Najprv si predstavte debatu prezidentky Zuzany Čaputovej, predsedu parlamentu Michala Trubana a predsedu vlády Jozefa Pročka a Igorom Matovičom ako moderátorom. A teraz debatu Zuzky, Miša, Jožka a Igora s odôvodnením, veď si tykáme, veď sme len obyčajní ľudia. Čo tam po spoločenskej etikete. Iste, veľkej časti publika sa to bude páčiť.

Igor jednoducho nerozlišuje kedy do voza a kedy do koča? Myslím si, že rozlišuje. Účel svätí prostriedky. Voličský hlas za každú cenu. Až bude mať dosť hlasov, aby mohol riadiť túto krajinu, potom zavedie nové poriadky. Asi si neuvedomuje, že mnohí obyčajní ľudia považujú jeho niekoľkoročné vystupovanie na verejnosti za normu správania a napodobňujú ho.

 

Inšpirovala ma debata Na telo na TV Markíza 9. februára 2020.

 

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák sa znova postaví pred súd a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.