Založ si blog

Peter Pellegriny na moste

Ak ste na moste, tak ľudia, ktorí poznajú výlučne iba jeden breh – či pravý alebo ľavý – vás spravidla považujú za nepriateľského agenta tej druhej strany.  Tvrdí český filozof Tomáš Halík

Po moste sa práve teraz pohybuje Peter Pellegriny.

Prejde k progresívnym a bude šíriť stanoviská, predstavy, postoje, úvahy i myšlienky v súlade s programom strany Progresívne Slovensko?

Vráti sa k sociálnym hodnotám a bude predovšetkým myslieť na zlepšenie hmotného zabezpečenia človeka v spoločnosti v súlade s programom strany Smer – slovenská sociálna demokracia?

Kam by ste ho zaradili? Podľa programu strany Hlas – sociálna demokracia platí druhá možnosť. Usúdila som tak po rozhovore s niekoľkými jeho voličmi.

Čo ho čaká, ak sa rozhodne pre Progresívne Slovensko? Strana Hlas zanikne, lebo stratí svojich ľavicovo zmýšľajúcich voličov.

Je po voľbách a opäť sa dostáva k slovu Richard Sulík, ktorý slovo progres vníma v celej jeho hĺbke i šírke. Usúdil, že Peter Pellegriny je ctižiadostivý a treba to využiť. Navrhuje ponúknuť  mu to, čomu neodolá. Presnejšie: čomu ťažko odolá.

Ponúkli mu funkciu predsedu vlády, … a možno jeho strane pridajú aj kreslo ministerky vnútra. Bude taký silný, že sa stane nielen predsedom vlády, ale po čase sa stane aj lídrom strany Progresívne Slovensko a vymení neskúseného Michala Šimečku? Čo nato Richard Sulík? Rus by povedal: Požijeme, uvidíme.

Predstavitelia vládnucich strán z predchádzajúceho volebného obdobia sa veľmi boja Róberta Fica a radia nám, aby sme sa ho tiež báli. Napriek tomu parlamentné voľby vyhral. Ja mám skôr strach z toho, čo sa ešte zrodí v hlave Igora Matoviča, Richarda Sulíka, Petra Pellegrinyho, ba aj Milana Majerského. Tí poslední dvaja sú podľa mňa srdcom progresívni. Tiež sa nakoniec začnú báť Róberta Fica?

 

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.