Založ si blog

O čom asi Róbert Fico zatiaľ nepremýšľa

O čom by mal Róbert Fico premýšľať? Mám na mysli dôležitú vec. Nie vec, je to človek – osobnosť. Som zvedavá, koho si v pravý čas vyberie.

Niekto by možno vylúčil: dámu z JOJ: Janu Krescanko Dibákovu (Na hrane), pána z Markízy: Michala Kovačiča (Na telo), pána z RTVS: Marka Makaru (O päť minút 12) a pánov z TA3: Richarda Dírera a Rastislava Ilieva (V politike)

Viete si predstaviť niekoho z týchto ľudí ako hovorcu budúceho prezidenta Róberta Fica? Možno to ani nie je až také nepredstaviteľné. Stačí, ak budúci hovorca pochopí, že je v novej pozícii a kto je jeho chlebodarcom. Ďalej sa stačí riadiť ľudovou múdrosťou: Koho chlieb ješ, toho pieseň spievaj!

Spomínaní moderátori sú dnes progresívni liberáli, „demokrati“, ba dokonca i priatelia „obyčajných ľudí“, že ťažko uveriť, žeby sa z nich stali sociálne cítiaci ľudia, ktorí by sa podriadili demokracii – vláde ľudu.

Teraz otázka: Po predchádzajúcom texte prevládla vo vás nenávisť voči Róbertovi Ficovi, alebo mu so zdravým sedliackym rozumom hľadáte hovorcu? Z vašej odpovede si pre seba urobte záver, nad ktorým sa hodno zamyslieť. Prečo?

Inteligentný, múdry a vzdelaný hovorca sa môže vypracovať na šedú eminenciu slovenskej politiky. A možno v ňom prevládne túžba stať sa prezidentom Slovenskej republiky. Viac sa vám páči tejto krajiny? Mne nie. Republika – to znie hrdo. Krajinu vnímame citmi, je to niečo osobné, čomu nemusí každý rozumieť.

K napísaniu blogu ma inšpirovala Jana Krescanko Dibáková – Na hrane – debata s Andrejom Dankom a Mikulášom Dzurindom. Prečo? Obaja hostia sa správali ako politici, o to isté sa snažila aj moderátorka: rozprávala ako politička, správala sa ako politička, ale nebola to politička na úrovni pánov Danka a Dzurindu. Možno, ak by si pozvala hostí na svojej úrovni, iste by to pôsobilo na televízneho diváka trochu inak.

Poznámka na záver:

Myslíte si, že prezidentská kandidatúra Róberta Fica je práve v tejto chvíli aktuálnou témou? Opozícia sa ňou zaoberá. Máta ju v snoch. U nás na východe sa hovorí: Co še babe šnilo, to še babe stalo.

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.