Založ si blog

Osobnosť a či osoba Zuzana Čaputová?

Keď stretnete akéhokoľvek človeka, niečo po ňom vo vás zostane. Možno iba na krátku chvíľu, možno aj na celý život. Rozhodla som sa napísať niekoľko riadkov o tom, ako sa postupne usádza v mojej duši prezidentka Zuzana Čaputová. Už sa nevytratí, lebo jej pôsobenie na poste prvej ženy sa zapíše do dejín. Nuž a bude sa príležitostne prehodnocovať.

Vnímavá, pokojná, citlivá žena. Prívlastkov by sa našlo neúrekom. Keď sa na ňu pozerám a počúvam ju, pripadá mi taká monotónna, jednotvárna. Mám rada ľudí, u ktorých viem, na čom som, nech už je pravda akákoľvek.

Viete si predstaviť výstražné znamenie POZOR! napísané ozdobným písmom? Nuž a naša prezidentka je taká, ako to len vyjadriť … ozdobná.

Chce krajinu, v ktorej sa ľudia nebudú báť umierať. Myšlienka, ktorou sa pravdepodobne zaoberá aj dnes, lebo národ jej ju neustále pripomína. Rada by som vedela, čo nám ňou chcela povedať. Vyvolala mnoho otázok a vysvetlenia sme sa doteraz nedočkali.

Pri návšteve pápeža vo Vatikáne sa zahalila do čierneho závoja v tvare Slovenska, na ktorom nájdeme všetky väčšie mestá našej republiky. Symboly majú veľkú moc a módny návrhár Hanečka to iste vie. Zvýraznené ramená na šatách pravdepodobné dodávajú silu jej jemnému vystupovaniu na verejnosti.

O tom, ako sa Zuzana Čaputová správa na verejnosti, do istej miery zodpovedajú jej poradcovia. Žeby tu platila ľudová múdrosť Komu niet rady, tomu niet pomoci? Pripomeňme si fotenie v prezidentskom paláci. Fotograf Kimlička o ňom povedal toto: „Mohol som jej povedať, aby si sadla na zem, do okna, s ničím nemala žiadny problém. Bolo to také ľudské. Sadla si na tú zem a myslím si, že tie fotky vyzerajú dobre“ Čo by jej asi nato povedal gróf Anton Grasalkovič, právnik, poradca Márie Terézie a pôvodný majiteľ slovenského prezidentského paláca.

Na záver načriem do spomienok. Svidník, pamätník Ludvika Svobodu a  skromná kytička vedľa honosného venca. Kvety boli čerstvé, akoby ich niekto len pred chvíľou odtrhol zo svojej záhradky a položil k nohám z úcty k človeku, ktorý vzbudzoval rešpekt všade, kde sa objavil. Bol a zostane našim múdrym, dôstojným a milovaným československým prezidentom.

 

ZDROJE:

https://zena.pravda.sk/krasa-a-moda/clanok/571834-caputova-u-papeza-v-satach-od-borisa-hanecku-takto-ste-ju-este-nevideli/

https://www1.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubiznis/foto-znamy-fotograf-ktoremu-pozovala-caputova-poviem-vam-ako-nam-prezidentka-spravala

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.