Založ si blog

Pózy a pozície premiéra Hegera

Po dlhšom čase som sa vrátila k dianiu na slovenskej politickej scéne. Je neuveriteľné, ako sa zmenila nielen slovná zásoba členov vládnej koalície, ale aj spôsob ich komunikácie. Samozrejmé, že nie u všetkých.

Sú výrečnejší, a ako šikovne vedia skrútiť reč na niečo iné, ak sú otázky nepríjemné. Jednoducho použijú zázračnú formulku: „Odpoviem vám, ale najprv dokončím myšlienku.“ Potom príde druhá, ba aj tretia myšlienka, ktorú treba dopovedať a na otázku sa zabudne. Moderátor pochopí, že moderovanie relácie prevzal niekto iný. Prispôsobí sa. Musí sa prispôsobiť?

Prvýkrát som si to všimla u premiéra Hegera, ktorý ma veľmi prekvapil, že už nie je tým začínajúcim zakríknutým premiérom, ktorý si ešte nezvykol na politickú terminológiu a rétoriku. Už sa dokáže rozhovoriť natoľko, že nikoho nepustí k slovu. Jedno mi u neho prekáža – stráca sa v  myšlienkach, vetách a slovách a nerozlišuje čo je skutočná pravda a čo lož. A možno si to uvedomuje, lebo vie, že „lož je vtedy najnebezpečnejšia, keď sa k nej primieša trocha pravdy“. (Žiaľ, autora tejto myšlienky si nepamätám.)

Eduard Heger už zaujal pózu premiéra, no neviem, či mu jeho boss dovolí zaujať skutočnú pozíciu na tomto poste. … a možno už našiel spôsob, ako si poradiť aj s Igorom Matovičom.

Koalícia a rôzne šedé eminencie možno predvídali, čo sa bude diať na Ukrajine, preto dosadili do funkcie premiéra práve Eduarda Hegera. V jeho životopise sa totiž píše aj toto:

  • V rokoch 2001 – 2005 pôsobil ako konzultant v súkromnej americkej spoločnosti pôsobiacej na Ministerstve obrany, kde sa podieľal na reforme Ozbrojených síl SR.
  • Do parlamentu sa dostal v roku 2016 na kandidátke OĽANO. Za pozornosť stojí jeho členstvo v Osobitnom kontrolnom výbore NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva

Stručný životopis premiéra Hegera si môžete prečítať  aj mojom blogu:

https://hedviga49.blog.pravda.sk/2021/12/09/muz-s-hlavou-v-oblakoch/

 

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo mláďa medveďa hnedého

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.