Založ si blog

Muž s hlavou v oblakoch

Jeho kazateľské umenie sa postupne mení na iné umenie, stáva sa z neho politický agitátor a manažér povinného očkovania dôchodcov, vybraných skupín uniformovaných zamestnancov, …

oOo

Na Ekonomickej univerzite v Bratislave vyštudoval obchod a marketing. Svoje schopnosti uplatnil ako manažér vo viacerých firmách. V rokoch 2001 – 2005 pôsobil ako konzultant v súkromnej americkej spoločnosti pôsobiacej na Ministerstve obrany, kde sa podieľal na reforme Ozbrojených síl SR.

oOo

Do parlamentu sa dostal v roku 2016 na kandidátke OĽANO. Za pozornosť stojí jeho členstvo v Osobitnom kontrolnom výbore NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Bol tieňovým ministrom financií a hospodárstva, čo je skvelá príprava na postup smerom hore. Aj funkcia predsedu poslaneckého klubu bola predzvesťou, že sa pripravuje na dôležitý post.

oOo

Ing. Eduard Heger sa po voľbách v roku 2020 (OĽANO – NOVA – KÚ – ZMENA ZDOLA) stal podpredsedom Vlády SR a ministrom financií vo vláde Igora Matoviča.

oOo

V polovici marca 2021 nastalo také zvláštne obdobie. Nazvala by som ho šantením. Ministri podávali demisiu a prezidentka jedných odvolávala, iných zase menovala do funkcií. V tomto období bol Eduard Heger poverený riadením až troch ministerstiev.

oOo

Po tomto šantení ministrov sa predseda vlády Igor Matovič nakoniec predsa len rozhodol a 30. marca 2021 podal demisiu. Aj ostávajúci členovia vlády sa uzniesli, že vláda podá demisiu spolu s ním.

Prezidentka ju prijala a zostavením novej vlády poverila Eduarda Hegera. Mareka Krajčího vymenil za Vladimíra Lengvarského, s Igorom Matovičom si vymenil stoličku a nová vláda bola zostavená. Stačil jeden deň. A hneď 1. apríla 2021 ju prezidentka vymenovala. Aké jednoduché!

oOo

Možno sa čudujete, čo som týmto blogom chcela povedať. Mama mi rozprávala o ľuďoch, ktorí za svoje dobré aj zlé skutky platia už počas svojho života. Až keď človek zaplatí za chyby, ktoré spôsobil, môže zomrieť. Osobne som tých ľudí poznala a vedela som, že má pravdu. Skvelý spôsob, ako do duše človeka zasiať morálne zásady.

Z krátkeho prehľadu o tom, ako politicky rástol Eduard Heger, možno veľa zistiť. Človek ale nerátal s tým, že s hlavou v oblakoch sa začne hrať na Boha. Začal rozhodovať o zdraví človeka, o jeho živote a smrti. Kto vie, kedy, kde a akým spôsobom sa vyrovnajú misky váh jeho dobrých a zlých skutkov.

 

ZDROJE:

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.