Založ si blog

Virtuálna realita podľa Igora Matoviča

Také čudné slovné spojenie, rovnako čudné, ako je aj sám Igor Matovič. Čím žije, čo sa odohráva v jeho mysli v ostatnom čase, to vieme: Covid-19, pandémia, testovanie, vakcinácia, lockdown.

Slovo virtuálny znamená, že je to niečo, čo sa podobá skutočnosti – realite, ale skutočnosťou sa môže a nemusí stať. Niekedy mi to pripadá tak, že si zo Slovenska a jeho obyvateľov vytvoril počítačovú hru. Umiestnil si nás do nejakého svojho virtuálneho sveta, z ktorého si vždy niečo vyberie a zisťuje, ako to funguje v reálnom živote.

Za pochodu všeličo vylepší, zavedie nové pojmy. Hlavne nech sú cudzie, musí predsa vyzerať ako vzdelanec. Najnovšie už nehovorí o celoplošnom testovaní, ale skríningovom. Nuž ale screening neznie až tak cudzo, už má aj svoju slovenskú podobu – skríning. Musím uznať, že toto slovo je sofistikovanejšie, ako je slovo celoplošné, a je také variabilné!

„Skríning je označenie činnosti alebo činností, ktoré vyhľadávajú v populácii jedincov s chorobami, ktoré ešte nemajú klinické príznaky – sú bezpríznakové.“

Teraz sa vrátim z úvodnej virtuálnej reality do nášho bežného života. Začiatkom roka 2020 sme sa dozvedeli o nebezpečnej a rýchlo sa šíriacej smrteľnej chorobe. Kto by sa nebál? Kto nemusel, nevychádzal z domu. Tí, čo museli, nasadili si rúška, dezinfikovali si ruky, dodržiavali odstup dvoch metrov. Potom nám vláda zatvorila všetko, čo sa zatvoriť dalo: školy, kostoly, športoviská, reštaurácie, … A čo je najhoršie, spoločnosť sa začala trieštiť.

Prešiel rok a my sme zistili, že v počte úmrtí sa rok 2020 za ostatných desať rokov nevymykal z priemeru. Keď žijete na dedine, viete, že ani tu sa úmrtia nevymkli priemeru. A tak je to aj v susedných dedinách. Postupne zisťujeme, že to, čo sa vymklo priemeru, je naša vládnúca koalícia s hlavným manažérom Igorom Matovičom.

O skríningu: https://sk.wikipedia.org/wiki/Skr%C3%ADning_(medic%C3%ADna)

Blog už bol zverejnený pod trochu iným názvom: https://www.slovanskenoviny.sk/virtualna-realita-igora-matovica/

 

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Čím vyššie emócie, tým viac energie pre Satana

29.02.2024

Neviem, či ja – žena, si môžem dovoliť o tom písať. Dostala sa mi totiž do rúk kniha, ktorej obsahom sú filozofické a psychologické teórie Pavla Petra Kysuckého: DEMOKRACIA je totálny NEZMYSEL (Obroda Slovanov, občianske združenie 2022). Priznám sa, že pre mňa to bolo neuveriteľne zaujímavé čítanie. Začnem stranou 13. Základná duchovná hierarchia od najnižšieho [...]

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.