Založ si blog

Založí si Juraj Šeliga stranu Pre ľudí?

Treba sa ním zaoberať, venovať mu svoj čas? Čo z neho bude, až bude veľký? Politik? Právnik? Dnes je z neho mladý vzdelaný človek a život má pred sebou. Zažiaril ako kométa na tmavej nočnej oblohe. Podpredseda NR SR je vysoká funkcia. Fandím mladým ambicióznym ľuďom.

J. W. Goethe tvrdí, že kto si nesprávne zapne prvý gombík, ten už sa správne nepozapína. Juraj Šeliga bol spoluorganizátorom protestov Za slušné Slovensko. Myslel si, že najlepším spôsobom, ako sa dopátrať pravdy o vrahoch novinára Kuciaka, je zorganizovať protest. Myslí si to aj ako právnik?

Druhým nesprávne zapnutým gombíkom bol vstup do strany Andreja Kisku Za ľudí. Ako môže sčítaný človek s právnickým vzdelaním, aj keď mladý, nevidieť to, čo je aj pre menej vzdelaných a menej inteligentných ľudí zreteľne viditeľné. Andrej Kiska sa stiahol z politickej scény, lebo zistil, že skrývať sa za ľuďmi sa dá iba nakrátko.

Tretí gombík si zapol automaticky. Schovaný Za ľuďmi a spolčený s ostatnými koaličníkmi uveril vo všeobecne deklarovanú pravdu, že Daniel Lišic je čistý ako ľalia.

Ešte jedno vyjadrenie mladého právnika Juraja Šeligu: „Ak povalím Matoviča, môže sa vrátiť Fico.“ Čo s tým urobí, ako si poradí s touto dilemou? Žeby štvrtý gombík?

Namiesto záveru slová Juraja Šeligu, ktoré povedal 30. júla 2018:

„Nebojím sa, že ma niekto za rohom prepadne, … Bojím sa iného, že na konci života zistím, že som nič dobré, čo by pomohlo ľuďom, mojej rodine, neurobil. A potom mám veľkú obavu, že zoberieme ľuďom nádej. Že urobíme taký krok, ktorý zabráni veciam vo verejnom priestore posúvať sa dopredu. Viem sa postaviť pred ľudí a povedať, pomýlili sme sa, vysvetliť, že to bolo zlé, v tomto som reflexívny, počúvam, čo mi ľudia hovoria. Nie vždy zareagujem, keď ma kritizujú, vyčítajú, ale počúvam to a vyhodnocujem v sebe.“ 

https://www.tyzden.sk/lifestyle/49628/juraj-seliga-hladam-zenu-co-vie-hrat-sach-/

Nesprávne zapnutý prvý gombík znamená, že človek ide nesprávnym smerom. Je lepšie vrátiť sa z kratšej cesty, správne sa pozapínať a založiť si novú stranu ako Peter Pellegrini, …

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.