Založ si blog

Nielen o Súmračnej 25

Igorovi Matovičovi všeličo prekáža na strane Smer- SD a jej predsedovi, iba jedno nie. Aj keď o tom nepremýšľa, kdesi v jeho podvedomí to existuje. Ešte tomu nerozumie, ibaže mu začne silnejšie biť srdiečko, keď niekto spomenie Súmrak.

Ani predseda strany Smer – Sociálna demokracia  sa nezaoberá názvom ulice, na ktorej sídli jeho strana, tiež to nepokladá za dôležité, ale mal by.

Keď sa povie súmračná ulica, čo si predstavíte? Niečo tienisté, pochmúrne, ponuré, šeré?… Niečo medzi dňom a nocou?… Niečo, čo príde po západe slnka?… Starobu?… Niečo, čo už nemá perspektívu?… Zánik?… Ak sa súmrak spája s Róbertom Ficom, spôsobuje to radosť Igorovi Matovičovi a jeho stúpencom. V inom ponímaní možno súmrak milujú.

Ešte pripomeniem, že nemožno vymeniť slovosled a povedať medzi nocou a dňom, lebo tu sa už jedná o svitanie. Ktovie, či Róbertovi Ficovi a jeho strane svitne na lepšie časy. Možno, až sa mu podarí presťahovať svoju stranu napríklad na Slnečnú ulicu. Slová totiž evokujú rôzne predstavy.

Najsilnejšia koaličná strana OĽANO má sídlo v Starom meste na Zámockej ulici blízko parlamentu. Kúpili ju pred dvoma rokmi za štvrť milióna eur a ešte stále ju rekonštruujú. Lebo Koronavírus.

Staré mesto je plné záhad a tajomstiev. Centrála OĽANO tiež ukrýva svoje tajomstvá. Pre konšpirácie je ako stvorená. Vraj do jej priestorov na Zámockej ulici môžu vstúpiť len zasvätení, čo v človeku budí zvedavosť.

„Hnutie zostalo aj teraz, keď je vo vláde, minimalistické. Dlhé roky si vystačilo so štyrmi členmi, dnes funguje najväčšia vládna strana s jediným zamestnancom. Na tlačovom oddelení. Odkiaľ tento zamestnanec pracuje, kde využíva internet, skladuje banery či tlačí materiály, sme sa nedozvedeli.“ Dočítala som sa v PLUS 7 DNÍ

https://plus7dni.pluska.sk/domov/tajuplna-centrala-obycajnych-ludi-dva-roky-kupy-ju-nevyuzivaju-sume-rekonstrukcie-mlcia

Hnutie Sme rodina – Boris Kollár sídli na Leškovej 5 (sídlo Fun rádia). Toto nechám bez komentára. Nepodarilo sa mi zistiť, kto bol Leško, podľa ktorého je ulica pomenovaná. Snáď to niekto vie. Momentálne je známejšou osobnosťou Marián Leško, poradca našej pani prezidentky

Strana Sloboda a Solidarita sídli na Priemyselnej 8. Priemysel je srdcovou záležitosťou Richarda Sulíka. Ležiaca 8 znamená nekonečno, niečo čo nemá medze. V čom nemá medze pán Sulík?

Strana Za ľudí si vybrala Ružinov a ulicu pomenovanú podľa spisovateľa Rudolfa Jašíka. Žil iba 40 rokov. Ako dlho bude žiť strana Za ľudí? Jašíkova 2 . Symbolizuje dvojka rozdelenie strany na dve časti? Lídri by už boli – Veronika Remišová a Miroslav Kollár.

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.