Založ si blog

Lebo Matovič

Za ostatné tri dni vlial do mojej duše toľko pesimizmu, koľko sa do nej vošlo. Igor Matovič zo mňa urobil nesvojprávnu osobu. A to všetko len preto, lebo som dosiahla určitý vek. Vraj, aby ma chránil, lebo mu leží na srdci moje zdravie. Nemyslím si, že je to pravda.

Už sa na jeho tlačové besedy nepozerám. Niekto múdry povedal, že optimista si myslí, že žijeme v najlepšom možnom svete a pesimista sa obáva, že je to pravda. Kvôli jeho rečiam na tlačovkách sa zo mňa stáva pesimista a pesimista má blízko k chorobe a smrti.

Mentálne a fyzické zdravie človeka sa predsa neodvíja od veku. Umierajú mladí i starí, smrti nerozkážeš. S mentálnym zdravím je to rovnaké. Aj keď musím priznať, že starý hlupák je oveľa neznesiteľnejší ako mladý hlupák.

Americký raper a herec Tupac Shakur (1971 – 1996) povedal, že smrť nie je najväčšou stratou v živote. Najväčšou stratou je to, čo zomrie v nás, kým sme ešte nažive. Preto sa nemáme nikdy vzdávať.

A vo mne niečo zomrelo. Uvedomila som si, že nezáleží na tom ako sa cítim, vek ma diskriminuje. Postaral sa o to pán Matovič. Už sa ním nebudem zaoberať. Dvadsať rokov ubehne ako voda. Prajem mu pevné zdravie, aby sa dožil dôchodku. Znovu začnem pozitívne myslieť. Len nie som si istá, či nasledujúci vtip je pozitívne myslenie.

Dôchodca hovorí svojej manželke dôchodkyni: „Pavlínka, dnes som splatil študentskú pôžičku. Môžeme si začať šetriť na svadobnú cestu.“

Ešte niečo. Možno by sa mal náš predseda hlbšie zamyslieť a svoj plán v prístupe k dôchodcom ešte viac zdokonaliť. Neskorý dospelý vek môžeme totiž rozdeliť na:

  • mladších starých (65 – 74 rokov)
  • stredne starých (75 – 84 rokov)
  • starých starých (85 a viac rokov)

Obdobiu života nad 90 rokov sa hovorí dlhovekosť.

 

Poznámka na záver:

Americký prezident má 73 rokov. Keby bol našim prezidentom, súhlasil by s diskriminačným nariadením, že dôchodcovia vo veku od 65 rokov môžu nakupovať v čase medzi deviatou a dvanástou hodinou, ak toto nariadenie obchod nedodrží, štát ho zavrie do konca epidémie, vyhlásil Igor Matovič.

 

Zdroj: http://www.seniorhumor.org/

 

Tu si nájdete všetky informácie: Koronavírus: Čo všetko štát zakázal a čo je povolené:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/545698-koronavirus-suhrn-opatreni-pocas-mimoriadnej-situacie/

 

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.