Založ si blog

Naša pani prezidentka

Obyčajný človek by sa na ňu rád pozeral tak, ako sa Angličan pozerá na svoju kráľovnú. Vznešenú, dôstojnú, ktorá zastáva svoj úrad s plnou zodpovednosťou, ktorá si uvedomuje svoju moc i svoju zraniteľnosť.

Naša pani prezidentka nám nastavila zrkadlo a uvidela v ňom aj seba. Rovnako ako my všetci, aj ona je poznamenaná prostredím a dobou v ktorej žila.

Vrátim sa do školských čias. Poniektorí si možno spomínate na obrázok z učebnice, pod ktorým bola veta: „Mama varí večeru a otec číta noviny.“ Šifra uložená v mnohých z nás sa postupne vytráca …? Dlhé roky formovala myslenie detí o vlastnej rodine.

Sformulujem to ináč: „Mama sa stará o domácnosť a otec zarába peniaze. To dnes platí. Ale kde zaradiť prezidentku? Je žena a na krátky čas ju zmenili na  kuchárku a čašníčku. Radcovia sa radili a zle poradili. Ľud to neprijal.

V poslednom období sme ju videli na mnohých miestach. Je to psychicky a fyzicky náročná práca. Musí mať okolo seba tím ľudí, na ktorých sa môže stopercentne spoľahnúť.

Na Slovensku žije veľa skvelých ľudí. Sú medzi nimi aj odborníci, ktorí precestovali svet a vyznajú sa v remesle imidžu, protokolu, …,  a nie sú obmedzovaní svojom politickou orientáciou.

Naša prezidentka je vzdelaná, inteligentná a dokonca aj veľmi pekná žena. Ak sa taký človek dostane do rúk ľudí, ktorí sú naslovovzatí odborníci, nie je ťažké urobiť z nej prezidentku ako sa patrí.

O chvíľu príde Nový rok a je čas na predsavzatia. Verím, že ich prijme aj naša prezidentka. Prajem jej šťastnú ruku pri výbere náhradníkov za tých, ktorí z nej urobili ženu v domácnosti, s ktorou manipulujú, ako sa im zachce. Žeby iba medvedia služba?

 

Veľmi zaujímavé a poučné čítanie o medvedej službe:

https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/historie/rceni-pod-rentgenem-milan-slezak-medvedi-sluzba_1808260708_mls

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.