Založ si blog

Ukrojme si aj my kúsok Ukrajiny

Tento blog som napísala 27. januára 2017 na blogovisku denníka Pravda s názvom „Po kúskoch možno aj Ukrajinu zvládnuť“. V tom čase bol prezidentom USA Donald Trump. Niektorí debatéri sa mi vysmiali za moje konšpirácie.

„Uvažovali ste niekedy o tom, že by si bývalá časť Československa Podkarpatská Rus urobila referendum s jedinou otázkou: Súhlasíte s tým, aby bola Podkarpatská Rus pripojená k Slovenskej republike? Označte Áno alebo Nie. No nebolo by to skvelé! Slovensko by sa rozrástlo a časť Ukrajiny by bola v Európskej únii. Výhoda pre obe strany. … !?

Pokračovalo by sa referendami o odtrhnutí ďalšieho kúska Ukrajiny, ktorý by sa pripojil k Poľsku. Niečo by prináležalo Rumunsku, a možno aj Maďarsku.

Samozrejme, že keď sa časť Ukrajiny pričlení k únii, treba nejakú časť ponechať Rusku. Krym sa už vrátil k Ruskej federácii, a ak chcú aj Donecko a Luhansko, tak nech si ho majú.

Zvyšok oklieštenej Ukrajiny bude neutrálna zóna a Ukrajinci si z nej vytvoria nové Švajčiarsko.

Donald Trump a Vladimir Vladimirovič Putin sa dohodnú a bude to. Dúfam len, že v Európe sa už žiadne múry na hraniciach nikdy stavať nebudú. To je ale konšpirácia!?“

Dnes by som k blogu z roku 2017 iba dodala, že do ukrojených častí Ukrajiny by sa presťahovali tí Ukrajinci, ktorí z nej dnes utekajú.

… a sľub, ktorý dávnejšie dal Igor Matovič V. V. Putinovi, by Igor Matovič jednoducho nedodržal:

https://www.youtube.com/watch?v=xWSAgzGPTk8

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.