Založ si blog

Vláda so zviazanými rukami

Vraj je pán Heger nekonfliktný človek, problémy rieši pokojne. Zasadnutia vlády možno začína slovami, ktoré som v ostatnom čase počula z jeho úst s malými obmenami niekoľkokrát:

Je to nepríjemné. Mne je to nepríjemné, vám je to nepríjemné, ľuďom je to nepríjemné. Budeme trpezlivo vysvetľovať, že inej cesty niet, ak chceme poraziť vírus. Rozhodovať sa budeme na základe informácií a intenzívne na nich budeme pracovať. Všetko máme schválené, len sa toho treba držať. Držať sa pravidiel, ktoré sú dohodnuté.

Nuž a k týmto slovám nemá výhrady nikto z vládnej koalície. Vzájomne sa ubezpečia, ako všetci intenzívne pracujú na tom, aby sa spoločnosť mohla vrátiť do normálu – to stavu, v akom bola pred ich vládnutím – pred kovidom. Teraz majú zviazané ruky. Lebo kovid, ale aj lebo Fico.

Vyjadrím sa obrazne: Ich ruky sa zmenili na ramená chobotníc, sú všelijako poprepletané a už len málokto sa vyzná v tom, kto s kým a proti komu. Neočakávane sa rozhádajú. Dokonca sa  vzdajú funkcií, aby sa po krátkom čase udobrení vrátili na svoje posty a s malými obmenami vládli ďalej. Je o čom písať, zamestnávať mysle ľudí, konšpirovať. Jednoducho povedané, vmanipulovať ich tam, kam treba.

V jednom sú všetci zajedno. Spoločný nepriateľ zbližuje. Podľa pána premiéra Slovensko dlhé roky spalo, stagnovalo, polícia mala zviazané ruky… Bolo by dobre, ak by zostali „rozviazané“, aj po odchode tejto kovidovej vlády. A obyčajní ľudia? Tí by sa mali prebudiť, nadýchať sa čerstvého vzduchu a začať používať zdravý sedliacky rozum.

Prečo sa súčasná vláda tak rada porovnáva s tými pred ňou? Prenesiem to na človeka. Vážim si ľudí, ktorí vedia, čo chcú, majú svoj cieľ a s nikým sa neporovnávajú. Porovnávanie je nadbytočná práca, na ktorú múdry človek nemá čas. Hovorí sa, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš, preto sa nedá porovnávať.

Súčasní vládni činitelia asi majú strach z toho, že to nezvládnu? Už majú „hrubý“ plán, ba aj „tenký“ plán, vraj najlepší v Európskej únii, ale čo je v ňom, to nám pán premiér na svojej tlačovej besede neprezradil. Vieme iba, že podľa neho vybudujú Slovensko, v ktorom budú ľudia radi žiť. A chúďatka novinári, odpovedí sa na svoje otázky nedočkali. Hádam si niečo vymyslia v súlade s pravidlami, ktoré sú dohodnuté.

 

Zdroj, ktorý ma inšpiroval k napísaniu blogu:

https://www.ta3.com/clanok/1209493/tb-premiera-e-hegera-o-programovom-vyhlaseni-vlady.html

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.