Založ si blog

Deviate výročie politika Matoviča

Jedného dňa dostal Igor Matovič nápad: „Budem politikom!“ Svoje hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobností zaregistroval na Ministerstve vnútra 11. 11. 2011. Práve vtedy si to pokazil.

Nedokážem posúdiť, čo mu tých deväť rokov v politike prinieslo. Registrovala som jeho politické prešľapy, ale ani vo sne by mi nenapadlo, že sa stane predsedom Vlády Slovenskej republiky.

Čo považujem za jeho najväčší prešľap? To, čo pácha na našich deťoch. Sú tým najvzácnejším, čo každý národ má. Hazard s ich zdravím, výchovou a vzdelaním nemožno nikomu odpustiť. Ani Igorovi Matovičovi, ani jeho voličom, ba ani jeho kolegom, ktorí mu to umožňujú. Som zvedavá, kedy sa prebudia opozičné strany a prejdú od slov k činom.

oOo

V novembri sa skončila 1. svetová vojna. Stalo sa tak 11.11.1918 o 11. hodine a 11. minúte. Tento deň patrí vojnovým veteránom. Symbolom tohto dňa sú červené vlčie maky.

Z detstva si pamätám vlniace sa zlatisté obilné pole, na jeho okraji rástli modré ostrôžky a medzi obilím kúkoľ, nevädze a vlčie maky. Vtedy som ešte netušila, že dokrvava sfarbené vlčie maky sú symbolom spánku a smrti. A motýle, ktoré nad nimi poletovali, že sprevádzali duše mŕtvych smerom k modrej oblohe.

oOo

Keď som už pri symbolike, nedá mi nespomenúť číslo deväť. Deväť rokov totiž funguje hnutie Igora Matoviča. Vystriedali sa všetky jednociferné čísla, zostala iba nula, ktorá znamená koniec. A možno bude Igor Matovič pokračovať aj v desiatom roku svojej politickej kariéry. Veď viete ako sa zvykne hovoriť, človek je tým väčšie „číslo“, čím viac núl ma za sebou.

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.