Založ si blog

Nielen o chápadlách chobotnice

Včera som si našla v schránke ďalšie číslo najčítanejších regionálnych novín BARDEJOVSKO – SVIDNÍCKO – STROPKOVSKO  (č. 36/ 6. SEPTEMBER 1919), vydavateľ: REGIONPRESS, s.r.o. Trnava. Pán Matovič sa na jeho stránkach poďakoval ľuďom a novinárom, ktorí 7 dní podporovali jeho protesty pred ministerstvom spravodlivosti.

Odstúpenie štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej mu „pripomínalo zvíjanie odseknutého chápadla chobotnice, ktoré sa snaží z posledných síl z niečoho vyviniť.“ Chobotnica netrpí, keď príde o chápadlo. Rýchlo jej dorastie nové a je rovnako funkčné. Neznelo by krajšie, keby Igor Matovič použil slovenské príslovie: „Aj červík sa skrúca, keď ho pristúpia.“ A čieže to nohy po červíkovi stúpali?

Svoj príhovor čitateľom regionálnych novín končí slovami: „Koniec Kočnerovej opičky je dôkazom toho, že odvážny boj za dobro sa oplatí bojovať.“  Nechápem prečo opička. Žeby bol pán Matovič tak hlboko zasvätený do toho, ako to u pána Kočnera funguje?

Svojich stúpencov ubezpečil, že boj proti tomuto konkrétnemu chápadlu sa ešte neskončil. „Budeme robiť všetko preto, aby mafiánska spojka Jankovská čoskoro skončila na krajskom súde v Bratislave, ako skončila na ministerstve spravodlivosti.“ Myšlienka pretavená do slov. Toľké odhodlanie z čírej lásky k Slovensku a Slovákom. Ktovie aké ďalšie  myšlienky sa mu preháňajú hlavou.

Pripomenulo mi to indickú múdrosť, ktorú mi pred vyše päťdesiatimi rokmi vpísala kamarátka do môjho pamätníčka:

„Zasej myšlienku, zožneš slovo.

Zasej slovo, zožneš čin.

Zasej čin, zožneš zvyk.

Zasej zvyk, zožneš charakter.

Zasej charakter, zožneš osud.“

Myšlienky, slová, činy, zvyky formujú aj charakter Igora Matoviča. Aký osud si pripravil?

Chobotnicu nemožno vnímať iba z mafiánskeho uhla pohľadu. Treba o nej vedieť viac a až potom možno, v súvislosti s ňou, vymýšľať si rôzne metafory.

 

Teraz sa pozrite na chobotnice z iného uhla pohľadu a zistíte, aké sú to úžasné a inteligentné tvory. Nájdete tam aj pekné fotografie chobotníc.

https://video-avarii.ru/sk/osminog-interesnye-fakty-ob-osminogah.html

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

Dolinková chce predstaviť projekt nemocnice v Bratislave po schválení vládou, KDH chce ministerku odvolávať

26.04.2024 16:34, aktualizované: 17:55

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.