Založ si blog

Vladimír Mečiar dnes

 „Kto zakladal politický systém na Slovensku? Vladimír Mečiar. Kto spravil ekonomickú a sociálnu reformu? Vladimír Mečiar. Kto zakladal Slovenskú republiku? Vladimír Mečiar. Ostatní iba paberkovali.“   Vladimír Mečiar

Isteže sa dá debatovať  o politickom systéme, ekonomickej i sociálnej reforme podľa Vladimíra Mečiara. Dá sa tiež debatovať o okolnostiach za akých vznikla Slovenská republika. Na debaty sa zabudne, fakty zostanú.

V deväťdesiatych rokoch bol najpopulárnejším politikom na Slovensku, to sa nedá poprieť. Výrazná osobnosť tvorila výraznú dobu, na akú sa nezabúda. Nebolo to až tak dávno, veľa jej pamätníkov ešte žije. Niektorí pána Mečiara dodnes milujú, iní ho zatracujú. Taký je život.

Teraz sa rozhodol, že sa vráti do politiky. A prečo nie? Potrebuje nám ešte čosi povedať, niečo urobiť. Možno dačo zostalo nedokončené. Veď viete, ako to v živote chodí. Všeličo by sme dnes urobili aspoň trochu ináč ako pred rokmi. A možno sa len zahráva s gágajmi, tárajmi a prďúsmi, ktorých je na Slovensku stále dosť?

Pán Mečiar tvrdí, že „Politika bola vždy bojom o moc, bojom s mocou, bojom o ovplyvňovanie moci.“ Iba čas ukáže, ako dopadne jeho návrat do politiky. Nemyslím si, že mu ide o moc, ani s ňou asi nebude tvrdo bojovať, ale bude ju ovplyvňovať. A mňa veľmi zaujíma akým spôsobom.

 

Zdroj: https://citaty-slavnych.sk/autori/vladimir-meciar/

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.