Založ si blog

Úplatkár minister Drucker

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním.

Najprv niekoľko faktov:

  • Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií
  • ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž nekúpiš všetko, čo k životu potrebuješ
  • chceš na kúpalisko, chceš na lyžovačku do Tatier, na dovolenku do zahraničia? Ceny sú rovnaké pre každého
  • cena nafty a benzínu je tiež rovnaká pre všetkých
  • aj elektrárne a plynárne sa riadia všeobecne platnými kritériami

Vo všetkom je systém.

Teraz otázka:

Ak chýba učiteľ na základnej škole v malej dedinke, či v menšom meste, problém si riešia vo vlastnej réžii. Chýbajú učitelia v Bratislave? Minister Drucker to vyrieši, aj keď to bude to na úkor zvyšku Slovenska.

Dnes sa na dedinách žije trochu ináč, ako sa žilo ešte pred niekoľkými rokmi. Z mojej zeleninovej a ovocnej záhrady sa postupne stáva meditačná. Rastú v nej lipy, brezy, smreky, okrasné kríky a pôdy určenej na zeleninu ubúda adekvátne môjmu veku.

Vidiek, ktorý kedysi pomáhal mestu, už nie je. V dedine existujú malé rodinné firmy a živnostníci. Nechápem, prečo by zo svojich daní mali prispievať učiteľom v Bratislave.

Ako to funguje v malej obci? Poslanci sa na zasadnutí obecného zastupiteľstva poradia a rozhodnú, čo treba urobiť, aby učiteľ v dedine zostal.

Moja, už nebohá, sesternica bývala v meste, ja som sa presťahovala na dedinu. V jednom rozhovore mi jedného dňa povedala: „Teraz žiješ na dedine. Zasadíš a budeme mať všetci.“ Zrazu som pochopila ten priepastný rozdiel medzi mešťanmi, ktorí na dedine nikdy nežili a dedinčanmi.

 

ZDROJ:

https://www.minedu.sk/rezort-skolstva-zavedie-regionalne-prispevky-pre-ucitelov-prerozdelenych-bude-60-milionov-eur/

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Čím vyššie emócie, tým viac energie pre Satana

29.02.2024

Neviem, či ja – žena, si môžem dovoliť o tom písať. Dostala sa mi totiž do rúk kniha, ktorej obsahom sú filozofické a psychologické teórie Pavla Petra Kysuckého: DEMOKRACIA je totálny NEZMYSEL (Obroda Slovanov, občianske združenie 2022). Priznám sa, že pre mňa to bolo neuveriteľne zaujímavé čítanie. Začnem stranou 13. Základná duchovná hierarchia od najnižšieho [...]

nehoda

Podnapitý senior spôsobil v Topoľčanoch kurióznu nehodu - zaparkoval na druhom aute

10.05.2024 15:51

Polícia vec vyšetruje ako prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

V Česku je na sankčnom zozname, ušiel na Slovensko. PS žiada vnútro konať v prípade proruského špióna

10.05.2024 14:49

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vraj žiadne ohrozenie nevidí a konať nebude.

bytča

Pri Bytči vylovili mŕtvolu muža, údajne mal spútané ruky

10.05.2024 14:32

Obhliadajúca lekárka predbežne nevylúčila cudzie zavinenie.

Rusko Petrohrad nehoda autobus pád

V Petrohrade sa zrútil z mosta autobus do rieky, cestovalo v ňom asi 20 ľudí, hlásia mŕtvych

10.05.2024 14:31

Ruské agentúry uvádzajú, že záchranná operácia na mieste sa už skončila, pričom vodiča zadržali.