Založ si blog

Slováci patria na západ

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika.

Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo zatiaľ nevedia, kto sú. Nechcú byť konzervatívni, držať sa tradícii. Je to nová avantgarda – skupina priekopníkov – progresívcov, ktorí vytvoria nové moderné KDH?

Nuž a socialisti, národniari, ba ja konzervatívni kadeháci by tvrdili to, čo je v nich hlboko zakódované: Slováci sú Slovania a patria na východ. Socialistické školstvo urobilo svoje. Dalo kvalitný základ a to ostatné už nebol problém doštudovať a pozrieť sa na problém z rôznych uhlov pohľadu.

A čo nás tá socialistická škola o Slovanoch učila? Slovania sú národy, ktoré hovoria slovanskými jazykmi (vetvou indo-európskych jazykov), ktoré sa len málinko od seba odlišujú. Priemerne inteligentný Slovan sa ľahko dohovorí s každým iným Slovanom. A keď dnes sem tam vsunie slovko okay, ako to robí moja obľúbená moderátorka Adela, súhlasia s ňou aj na západe. Radšej sa vrátim k téme.

Slovanov delíme na

  • západných: Česi, Slováci, Poliaci a Lužickí Srbi
  • východných: Rusi, Ukrajinci, Bielorusi
  • južných: Slovinci, Chorváti, Srbi, Bulhari a Macedonci

Ešte pridám trochu histórie podľa Malého encyklopedického slovníka (ACADEMIA, Praha 1972):

V júni 1848 sa v Prahe konalo prvé zhromaždenie zástupcov slovanských národov v habsburskej monarchii. Chceli vytvoriť spolok slovanských národov a prerokovať možností premeny habsburskej monarchie na spolkový štát. Prvého Slovanského zjazdu sa zúčastnili aj ďalší hostia zo slovanských krajín. Spoločne schválili dokument – Manifest k európskym národom, ktorý odsúdil politický a národnostný útlak a žiadal národnostnú rovnoprávnosť.

Od prvého zjazdu Slovanov uplynulo 175 rokov. Čo sa odvtedy zmenilo? Už nie sme národnostná menšina v cudzom štáte. Sme národ. Máme spoločné územie, spoločnú históriu, kultúru, hovoríme spoločným jazykom, ale predsa sa len v tom našom národe niečo mení. Pomaly, ale isto sa stávame národnostnou menšinou v Európskej únii.

 

 

 

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Čím vyššie emócie, tým viac energie pre Satana

29.02.2024

Neviem, či ja – žena, si môžem dovoliť o tom písať. Dostala sa mi totiž do rúk kniha, ktorej obsahom sú filozofické a psychologické teórie Pavla Petra Kysuckého: DEMOKRACIA je totálny NEZMYSEL (Obroda Slovanov, občianske združenie 2022). Priznám sa, že pre mňa to bolo neuveriteľne zaujímavé čítanie. Začnem stranou 13. Základná duchovná hierarchia od najnižšieho [...]

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

Macron: Keby Rusko prelomilo front, je možné vyslať na Ukrajinu vojakov

02.05.2024 13:01

Štáty NATO podľa neho najprv tiež vylučovali vyslanie tankov a lietadiel na Ukrajinu, neskôr ale zmenili názor.

Sýria, Maar an-Numán, nemocnica, lekári bez hraníc

Rusko zbombardovalo nemocnicu v Sýrii, obviňujú krajinu príbuzní obetí aj vyšetrovatelia OSN

02.05.2024 12:46

Vyšetrovatelia OSN Rusko niekoľkokrát obvinili z páchania vojnových zločinov v Sýrii.

Ján Mazák

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z funkcií členov Súdnej rady SR

02.05.2024 12:38

Opozícia i odvolávaní členovia to namietali.

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.