Založ si blog

Korona premiér

Premiéra Igora Matoviča si dejiny zapamätajú. Korona vírus je jeho osudom. Presvedčil ma o tom v dnešnej diskusnej relácii na TA3. Moderátor to zvládol a hosť bol iste spokojný.

Parafrázujem jeho slová: Sme jednotkou, buďme trpezliví, nosme rúška, dodržiavajme pravidlá. Karanténa je nutná, sme na dobrej ceste, musíme vydržať … O inom nerozpráva. Ak sa vyskytne problém, vždy má poruke metaforu, a až do detailov nám všetko obrazne vysvetlí. Zopakuje aj niekoľkokrát, aby každý pochopil. V akých kruhoch sa pohybuje, že takýmto spôsobom  komunikuje?

Neviem si predstaviť, ako prebiehajú rokovania s koaličnými partnermi, ani to, ako vedie zasadnutia vlády. A už vôbec si neviem predstaviť, ako rokuje so svojimi zahraničnými patrnermi. Napríklad s pani Merkelovou.

Pri všetkých predchádzajúcich premiéroch (Čič, Mečiar, Čarnogurský, Moravčík, Dzurinda, Radičová, Fico, Pellegrini) mi takéto myšlienky nenapadli.

Keďže som ho v diskusnej relácii dokázala počúvať až do konca, odmenila som sa krátkou pesničkou, ktorá každému z vás zlepší náladu a verím, že aj nášmu korona premiérovi.

https://www.youtube.com/watch?v=loL1lCSLgsY

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: ISW varuje: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana'

06.05.2024 06:35

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

Trump

Trump prirovnal správanie Bidenovej vlády k metódam nacistického gestapa

06.05.2024 06:19

Americký exprezident Donald Trump vyhlásil, že administratíva Joea Bidena používa podobné taktiky ako gestapo.

Izrael, holokaust

Netanjahu: V prípade potreby sa ubránime aj sami. Je to poučenie z holokaustu

06.05.2024 06:07

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu odmietol nátlak medzinárodného spoločenstva, ktoré žiada pozastavenie vojnového ťaženia v Pásme Gazy.

čína, Rusko, Nemecko

Terčom sú Ukrajina a Taiwan. Učia sa Čína a Rusko, ako spolu bojovať v kyberpriestore?

06.05.2024 06:00

Experti naznačujú, že v kyberpriestore vidia spoluprácu Pekingu a Moskvy. Ukrajina a Taiwan s tým majú skúsenosti.