Slovensko v réžii Igora Matoviča

27. mája 2022, Hedviga Imrová, Nezaradené

S Igorom Matovičom sa človek nenudí. Jeho hlavou sa preháňa obrovské množstvo nápadov, ba aj spôsobov, ako ich dostať do života. Najprv som si myslela, že žije vo svojej virtuálnej realite, ale nie je to tak. Stále mocnejšie ovplyvňuje názory nielen svojich kolegov, ale aj opozičníkov, ba dokonca aj bežných ľudí.

Niekedy sa zdajú jeho plány nereálne, ale nakoniec nás presvedčí, že nič nie je nemožné. Spomeňte si, ako nás presviedčal, že on sa do financií nerozumie, preto ich zveril do rúk svojej Pavlínke. Nuž a dnes je z neho minister financií.

Už opustil svoj virtuálny svet. Už má pripravený scenár, ba aj dostatok bábok a bábkohercov, aby nám predviedol svoje bábkové predstavenie. Maňušky, marionety, javajky, … rokmi dosiahli dokonalosť, ale o tie Igor Matovič nemá záujem. Jeho zaujímajú živí ľudia v úlohe bábok,.

Keď si pred voľbami dával dohromady svoj politicky ansámbel, vyberal si ľudí inteligentných, múdrych, schopných presadiť si svoj názor, prípadne schopných dohodnúť sa na kompromise, alebo hľadal takých, ktorí z vďaky za poslanecký mandát urobia všetko, o čo ich požiada a stanú sa bábkami v jeho bábkovom divadle?

Spolupráca s koaličnými partnermi škrípe, ale sú tu predsa aj iní! No a čo, keď sú z opozície! Účel svätí prostriedky, tvrdil renesančný politik a učenec Niccoló Machiavelli, ale jedným dychom sa tiež spýtal, či je možný politický život bez špinavostí? A čo na to Slováci? Tí majú svoju ľudovú múdrosť: Reči sa hovoria a chlieb sa je.

Až nebude chleba, čo bude potom? Stanú sa z nás nebezpečné krvilačné šelmy bez zábran? Už nikoho nebude zaujímať, kto akými bábkami manipuluje. Kto s kým a proti komu sa v najvyššej politike spája, lebo každý sa začne starať len a len o seba. Už to vykuká spoza horizontu, ale Igor Matovič to asi ešte nevidí, a možno vidí a teší sa z toho, že je najmocnejším mužom na Slovensku. Zapíše sa do dejín jedného malého národa, ako … jednoducho sme ho podcenili.