Založ si blog

Muž, ktorý kandidoval na prezidenta

Striasol zo seba pozostatky prezidentských ambícií a s vervou sa pustil do ďalšej práce. Zverte mu akýkoľvek rezort a on vás veľmi rýchlo presvedčí, že nikto by to nerobil lepšie, ako on. Určia mu priority a on nájde spôsob, ako dosiahne ten najlepší výsledok. Niečo sa aj nepodarí, veď predsa kto robí, robí aj chyby. Vie, kedy sa treba stiahnuť. Vyštudoval politológiu na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave a vie, ako sa to robí.

Jeho kolegovia z vládnej koalície s ním zaobchádzajú v rukavičkách. Keď sa aj niečo udeje, čo nie je s kostolným poriadkom, nič nevideli, nič nepočuli, lebo veria, že on to urovná tým najvhodnejším spôsobom.

Toto je môj zjednodušený pohľad na Bc. Milana Krajniaka, ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

oOo

Teraz trochu o dôchodcoch. Nielen ministrovi Krajniakovi, ale aj celej vláde leží na srdci zdravie dôchodcov!? Žeby novinárska kačica? V tejto súvislosti by som rada pripomenula, že v každom veku existujú vzdelaní, múdri a inteligentní ľudia. Aj medzi dôchodcami sú takí. Na rozdiel od mladých, ktorí majú dostatok energie experimentovať so svojimi životmi, starí to majú za sebou a chcú iba dožiť svoj život pokojne a dôstojne. Ak ich nešikanujete a poskytnete im trochu lásky, sú šťastní.

oOo

Teraz príbeh zo života. Keď sa moja babka vrátila z liečenia v Tatrách, priniesla vo svojom kufri igelitové vrecko plné farebných tabletiek rôznych tvarov. V tom čase som bola dieťa a upútali moju pozornosť. Všimla si, že som si ho všimla a poznamenala: „S tim me tam chceľi otravic. Mňe trebalo lem odpočinuc.“ Celý život žila bez liekov a vakcín a dožila sa 93 rokov. Keď som chcela, aby si v televízii pozrela, čo sa dialo v uliciach miest v novembri 1989, odmietla so slovami: „Ňebudzem še znervozňovac s tim, co še me už ňedotika.“ Zomrela 18. apríla 1990.

oOo

A teraz využijem myšlienku populárneho bývalého policajného prezidenta (dnes poradcu ministra vnútra) Jaroslava Spišiaka, ktorá nám možno ozrejmí prečo naša vláda koná tak, ako koná.

„My veľa vecí robíme z takých dôvodov, a preto to tak robíme, že o tom nikto nevie, prečo to tak robíme. A z taktického hľadiska, prečo je dôležité to tak riešiť. A práve v tom je tá naša výhoda, že nikto nechápe, prečo to vlastne tak robíme.“

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/172888-policajti-vedia-vykonat-aj-humor/

 

oOo

 

Novinárska kačica – žurnalistický prejav, ktorý má nepravdivý, vymyslený obsah. Pôvod pojmu nie je celkom jasný. Údajne vznikol v 17. storočí v Nemecku, kde sa nevierohodné texty označovali skratkou nt (z lat. Non testatum – nepreverené). Skratka sa čítala ente, čo v nemčine znamená kačica. Podľa iných sa výraz použil v súvislosti s článkom R. Cornerissena O žravosti kačíc, ktorý vyšiel v bruselských novinách začiatkom 19. storočia. Podklady si autor vymyslel …“

(Malá encyklopédia žurnalistiky – OBZOR, Bratislava 1982)

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Čím vyššie emócie, tým viac energie pre Satana

29.02.2024

Neviem, či ja – žena, si môžem dovoliť o tom písať. Dostala sa mi totiž do rúk kniha, ktorej obsahom sú filozofické a psychologické teórie Pavla Petra Kysuckého: DEMOKRACIA je totálny NEZMYSEL (Obroda Slovanov, občianske združenie 2022). Priznám sa, že pre mňa to bolo neuveriteľne zaujímavé čítanie. Začnem stranou 13. Základná duchovná hierarchia od najnižšieho [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.