Juraj Šeliga už vie, kým chce byť

26. septembra 2021, Hedviga Imrová, Nezaradené

Poslanec Šeliga si zaumienil, že bude ľudí presviedčať, aby sa zaočkovali. Zvolil si naozaj zaujímavý spôsob, ako to bude robiť. Pri každom svojom verejnom vystúpení bude ľuďom pripomínať: „Dajte sa zaočkovať …“

Žiadne zložité vysvetľovanie, len vysloví jednu prostoduchú myšlienku, ktorej každý rozumie, a preto si ju každý ľahko zapamätá. Čo tam po spravodlivosti. Chce byť ministrom kultúry, ľudovej osvety a propagandy? On predsa najlepšie vie, čo ľudia potrebujú, on najlepšie vie, ako treba presadzovať myšlienky súčasnej vládnej garnitúry.

Čo vo mne vyvolali tieto myšlienkové pochody? Jedna prostoduchá veta, ktorú si každý ľahko zapamätá: „Stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou.“ (Joseph Goebbels)

A čo dodať na záver? Ďalšie tri citáty Josepha Goebbelsa, ktoré sa až tak často nepublikujú:

Nedá mi, aby som neutrúsila takú malú poznámku: Ak by sa nad týmito myšlienkami fašistu, člena nacistickej strany NSDAP a vojnového zločinca Goebbelsa, až fanaticky oddaného Hitlerovi, zamyslel predseda parlamentu Boris Kollár a našiel by odvahu na plnú hubu povedať, čo vlastne chce, kam smerujú jeho myšlienky a kroky, preferencie by mu možno znovu začali rásť. … alebo žeby padli na nulu?

 

ZDROJE:

Citáty som našla tu:

https://citato.cz/autor/joseph-goebbels

 

Vzor Igora Matoviča – NSDAP

https://www.youtube.com/watch?v=21YtYJK8E5o