Založ si blog

Virtuálna realita podľa Igora Matoviča

Také čudné slovné spojenie, rovnako čudné, ako je aj sám Igor Matovič. Čím žije, čo sa odohráva v jeho mysli v ostatnom čase, to vieme: Covid-19, pandémia, testovanie, vakcinácia, lockdown.

Slovo virtuálny znamená, že je to niečo, čo sa podobá skutočnosti – realite, ale skutočnosťou sa môže a nemusí stať. Niekedy mi to pripadá tak, že si zo Slovenska a jeho obyvateľov vytvoril počítačovú hru. Umiestnil si nás do nejakého svojho virtuálneho sveta, z ktorého si vždy niečo vyberie a zisťuje, ako to funguje v reálnom živote.

Za pochodu všeličo vylepší, zavedie nové pojmy. Hlavne nech sú cudzie, musí predsa vyzerať ako vzdelanec. Najnovšie už nehovorí o celoplošnom testovaní, ale skríningovom. Nuž ale screening neznie až tak cudzo, už má aj svoju slovenskú podobu – skríning. Musím uznať, že toto slovo je sofistikovanejšie, ako je slovo celoplošné, a je také variabilné!

„Skríning je označenie činnosti alebo činností, ktoré vyhľadávajú v populácii jedincov s chorobami, ktoré ešte nemajú klinické príznaky – sú bezpríznakové.“

Teraz sa vrátim z úvodnej virtuálnej reality do nášho bežného života. Začiatkom roka 2020 sme sa dozvedeli o nebezpečnej a rýchlo sa šíriacej smrteľnej chorobe. Kto by sa nebál? Kto nemusel, nevychádzal z domu. Tí, čo museli, nasadili si rúška, dezinfikovali si ruky, dodržiavali odstup dvoch metrov. Potom nám vláda zatvorila všetko, čo sa zatvoriť dalo: školy, kostoly, športoviská, reštaurácie, … A čo je najhoršie, spoločnosť sa začala trieštiť.

Prešiel rok a my sme zistili, že v počte úmrtí sa rok 2020 za ostatných desať rokov nevymykal z priemeru. Keď žijete na dedine, viete, že ani tu sa úmrtia nevymkli priemeru. A tak je to aj v susedných dedinách. Postupne zisťujeme, že to, čo sa vymklo priemeru, je naša vládnúca koalícia s hlavným manažérom Igorom Matovičom.

O skríningu: https://sk.wikipedia.org/wiki/Skr%C3%ADning_(medic%C3%ADna)

Blog už bol zverejnený pod trochu iným názvom: https://www.slovanskenoviny.sk/virtualna-realita-igora-matovica/

 

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.