Založ si blog

Od koho sa učí Juraj Šeliga

Treba sa ním zaoberať, venovať mu svoj čas? Čo z neho bude, až bude veľký? Politik? Právnik? Dnes je z neho mladý vzdelaný človek a život má pred sebou.

Týmito slovami som začala svoj blog „Založí si Juraj Šeliga stranu Pre ľudí“. Dnes viem, že sa ním už netreba zaoberať, netreba mu venovať svoj čas. Už som pochopila, že sa príliš rýchlo dostal do vysokej politickej funkcie a sláva mu stúpla do hlavy až tak, že sa už nevie kontrolovať. Presvedčilo ma o tom aj to, ako kládol otázky  kandidátom na  funkciu Generálneho prokurátora.

Príliš veľké sebavedomie, ktoré nie je vyvážené skúsenosťami, túžba po moci, trochu hereckého talentu a schopnosť lavírovať, toto už stihol o sebe prezradiť. V auguste oslávil tridsiatku, už vie, čo chce, zaradil sa, … a exceluje. Myslí si o sebe, že je vychádzajúcou politickou hviezdou tejto vládnej koalície. Kto vie, či to nebude iba kométa, ktorá sa stratí vo vesmíre, možno meteor, ktorý spadne na zem. Nuž a meteorit od obyčajného kameňa nerozozná každý.

Prioritou pre Igora Matoviča je testovanie, preto chce, aby pri nákupe testov asistovali poslanci za Smer a Hlas. Juraj Šeliga je právnik a ten zasa chce, aby pri vypočúvaní kandidátov na funkciu Generálneho prokurátora asistovali poslanci zo strany Smer a Hlas. Obom ich zámer nevyšiel.

Právnik Juraj Šeliga zašiel ešte ďalej, na tlačovej konferencii vyzval právnika Róberta Fica, aby sa išiel priznať na políciu a začal spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní, vraj to bude pre neho poľahčujúca okolnosť. Kto vie, čo sa teraz odohráva v hlave Moniky Jankovskej, ktorá do svojich problémov zatiahla nielen Róberta Fica, ale aj Petra Pellegriniho. Prečo asi? Ten druhý sa pomaly z celej kauzy vytráca, novinári ho majú radi. Nuž a Igor Matovič sa teší, že už obaja preberajú nožičkami, čakajúc na NAKA.

Podobnosť čisto náhodná? Z obdivovaného učiteľa Andreja Kisku sa znova stal Dobrý anjel, preto Juraj Šeliga siahol po novom učiteľovi – Igorovi Matovičovi. Nuž a kam ho tento učiteľ dovedie, začína sa črtať.

Dnes som dostala knihu „Myšlienky čínskych mudrcov 365“ (Vydavateľstvo SLOVART, s.r.o., Bratislava 2017) a v nej som náhodne objavila myšlienku, ktorú vyslovil MENCIUS (372 – 289, pred n. l.):

„Nikdy som nevidel, aby pokrivený človek vedel narovnať iných.“

 

Môj prvý blog o Jurajovi Šeligovi.

https://hedviga49.blog.pravda.sk/2020/09/10/zalozi-si-juraj-seliga-stranu-pre-ludi/

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Čím vyššie emócie, tým viac energie pre Satana

29.02.2024

Neviem, či ja – žena, si môžem dovoliť o tom písať. Dostala sa mi totiž do rúk kniha, ktorej obsahom sú filozofické a psychologické teórie Pavla Petra Kysuckého: DEMOKRACIA je totálny NEZMYSEL (Obroda Slovanov, občianske združenie 2022). Priznám sa, že pre mňa to bolo neuveriteľne zaujímavé čítanie. Začnem stranou 13. Základná duchovná hierarchia od najnižšieho [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.