Aké postavenie zastáva Z. Čaputová vo „firme“ I. Matoviča

22. novembra 2020, Hedviga Imrová, Nezaradené

Stále častejšie premýšľam o tom, kedy a ako sa zrodila myšlienka, že sa Zuzana Čaputová stane našou prezidentkou. Čí to bol nápad? Snáď sa to raz dozviem.

Chcela by som tiež vedieť, čo jej funkcia prezidentky berie a čo jej dáva. Či sa aspoň trochu zaujíma o to, aké trápenia prežívajú obyčajní ľudia, ako k ním prišli a čo sa dá s ich problémami urobiť? Riešenie je jednoduché, mala by bdieť nad dodržiavaním zákonov. Poradcov má dosť.

Zatiaľ ju vidím uväznenú v paláci, jej život je podrobený pravidlám, o ktorých rozhodujú iní. Jednoducho povedané, organizujú jej život. Stala sa herečkou a jej strojené vystúpenia (v nie najšťastnejšej réžii) na ľudí nezaberajú, skôr opačne.

Aj Igor Matovič (ktorý nerád študuje) usúdil z jej konania, že jej úloha je čisto reprezentačná a začal s jej osobou (v horšom prípade s funkciou prezidentky) manipulovať. Ako ďaleko ho nechá zájsť?

Premýšľam aj o tom, kto z nich dvoch je silnejšou osobnosťou. Ak je tou silnejšou osobnosťou Igor Matovič, kam posunul svojim konaním Zuzanu Čaputovú? Obaja by sa mali držať Ústavy SR, ktorá každému z nich vymedzuje povinnosti i práva.

 

Budha povedal:

„Daj svojim blízkym krídla, aby mohli lietať, zázemie, aby sa mali kam vrátiť a dôvod, aby chceli zostať.“

https://motivation-man.sk/15-budhovych-citatov-vdaka-ktorym-najdes-radost-pokoj-a-stastie/