Založ si blog

Rozbíjač parlamentu Ján Podmanický

Bol poslancom NR SR za Smer-SD. Od mája 2020 už ním nie je. Zbavil sa všetkých funkcií v strane a stal sa nezávislým poslancom. Vyšplhal sa po chrbte Róberta Fica do parlamentu a zradil. To nevedel pred voľbami, že chce niečo iné? Ak by aj odišiel z NR SR a nahradil ho ďalší člen strany, to by som brala, ale takto? Jedným slovom zradca.

Načriem do histórie:

  • Teológiu študoval na Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, najstaršej teologickej fakulte na Slovensku, ktorá vzdeláva klerikov, kandidátov na kňazstvo a laikov vo filozoficko-teologických katolíckych disciplínach.
  • Titul JUDr. získal na Právnickej fakulte Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici
  • Titul PhDr. získal na základe rigorózneho konania na Katolíckej univerzite v Ružomberku.

Ako asi rozmýšľa človek, ktorý absolvoval tento druh škôl? Uvažuje o založení platformy hodnotovej politiky, ktorá by združovala konzervatívne orientovaných poslancov. Najprv teda platforma, akési východisko s nejakým súborom zásad, ktoré si otestujú v parlamente a získajú priaznivcov z viacerých strán a v najbližších voľbách z nich bude nová konzervatívna strana.

Začalo sa to v máji 2020, alebo omnoho skôr? Pripomeňme si najnovšie udalosti. Od mája 2020 nezávislý poslanec Ján Podmanický s poslancom Mariánom Kérym (SMER-SD) a poslancom Tomášom Tarabom, podpredsedom strany Kresťanská demokracia, život a prosperita  (zvoleným do parlamentu za ĽSNS) vytvorili Konzervatívnu platformu. Oslovujú aj ďalších členov parlamentu, aby sa k ním pridali.

Ako to len nazvať? Rozbíjači politických strán a meniči politických síl v parlamente. Voliči si do Národnej rady SR zvolili politické strany a členov týchto politických strán s ich volebnými programami, ak to chce niekto meniť, nech odíde a buduje si tu svoju novú konzervatívnu platformu (budúcu stranu) mimo NR SR.

Čudujem sa, že doteraz neprijali zákon, ktorý by poslanca po odchode zo strany, za ktorú bol zvolený, nevylúčili z NR SR a nenahradili ho ďalším z danej strany s najvyšším počtom hlasov.

 

Zdroje:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/551935-smer-sa-konzervativcov-radsej-zbavi-podmanicky-odchadza-sam/

https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Podmanick%C3%BD

https://www.napalete.sk/poslanci-smeru-sd-a-kdzp-zakladaju-spolocnu-konzervativnu-platformu/

Slováci patria na západ

19.04.2024

Tak sa vyjadrujú progresívci a saskári. Vetu vytrhli z kontextu a pôvodný kontext si postupne upravujú, podľa vlastnej potreby. Taká je ich politika. Predpokladám, že progresívni kadeháci vetu doplnia, alibisticky zdôvodnia a z vety vytvoria súvetie: Slováci sú západní Slovania, preto patria na západ. Aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá. Jednoducho lavírujú, lebo [...]

Úplatkár minister Drucker 2.

17.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Môj včerajší blog nepresvedčil. Dnes začnem z iného konca. Minister Drucker vyriešil dôsledok. Hľadá aj dôvody, prečo je to tak, prečo učiteľov vo veľkých mestách ubúda? Začala by som prieskumom so správne položenými [...]

Úplatkár minister Drucker

15.03.2024

Minister Drucker plánuje rozdeliť 60 miliónov eur pedagogickým a odborným zamestnancom, aby pracovali tam, kde si on želá. Nazývam to podplácaním. Najprv niekoľko faktov: Dane a odvody platíš podľa všeobecne stanovených kritérií ceny výrobkov v obchodných centrách sú rovnaké na celom Slovensku (dedinčan si priplatí cenu za dopravu do mesta) Na dedine si totiž [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.