Korona premiér

10. mája 2020, Hedviga Imrová, Nezaradené

Premiéra Igora Matoviča si dejiny zapamätajú. Korona vírus je jeho osudom. Presvedčil ma o tom v dnešnej diskusnej relácii na TA3. Moderátor to zvládol a hosť bol iste spokojný.

Parafrázujem jeho slová: Sme jednotkou, buďme trpezliví, nosme rúška, dodržiavajme pravidlá. Karanténa je nutná, sme na dobrej ceste, musíme vydržať … O inom nerozpráva. Ak sa vyskytne problém, vždy má poruke metaforu, a až do detailov nám všetko obrazne vysvetlí. Zopakuje aj niekoľkokrát, aby každý pochopil. V akých kruhoch sa pohybuje, že takýmto spôsobom  komunikuje?

Neviem si predstaviť, ako prebiehajú rokovania s koaličnými partnermi, ani to, ako vedie zasadnutia vlády. A už vôbec si neviem predstaviť, ako rokuje so svojimi zahraničnými patrnermi. Napríklad s pani Merkelovou.

Pri všetkých predchádzajúcich premiéroch (Čič, Mečiar, Čarnogurský, Moravčík, Dzurinda, Radičová, Fico, Pellegrini) mi takéto myšlienky nenapadli.

Keďže som ho v diskusnej relácii dokázala počúvať až do konca, odmenila som sa krátkou pesničkou, ktorá každému z vás zlepší náladu a verím, že aj nášmu korona premiérovi.

https://www.youtube.com/watch?v=loL1lCSLgsY