Tlačová beseda, ktorá zabrala.

27. novembra 2019, Hedviga Imrová, Nezaradené

Kašľať na všetkých. Vie, čo chce. Vie, ako to chce. Nech si psi štekajú, jeho karavána pôjde ďalej, až do vytúženého cieľa.

Po jeho pravici je inteligentná, pekná a výrečná žena, bojovníčka, ktorá vie veľa o korupcii, ale potrebuje moc, aby s korupciu mohla skoncovať. Budúca ministerka vnútra?

Po jeho ľavici starec, ktorý mu poradí, lebo v živote sa mu všeličo priplietlo do cesty, z čoho sa možno učiť. Verím, že jeho blogy, ktoré vzídu z tejto novej spolupráce, sa stanú studnicou nového poznania pre mnohých.

Trochu ďalej od ostatných, aby si ho ľudia všimli, vzdelaný mladý muž plný energie, ktorý chce meniť svet. Je právnik a je čo naprávať v našom právnom systéme. Chodníček, ktorý si doteraz vyšliapal, ho doviedol z ulice do strany. Prajem mu veľa úspechov, ktoré ho čakajú v parlamentných laviciach. Iste, niekoľkokrát aj zakopne, veď je mladý, ale jeho strana mu pomôže nájsť tú správnu cestu. Možno z neho bude aj prezident.

Trochu v úzadí, ale nemožno si ho nevšimnúť, je sympatický mladý muž na invalidnom vozíku. Prajem mu, aby dokázal bojovať nielen s bariérami, ktoré mu život pripravil, ale aj s bariérami na pôde parlamentu. Iste má svoje plány, ako zlepšiť život jemu podobných, aby dostali aspoň toľko, čo sami dávajú iným.

Nakoniec necelá tridsiatka ekonomicky aktívnych mužov a žien. Skvelá vzorka oddaných budovateľov novej spoločnosti s ľudskou tvárou, aby sme boli všetci šťastní. Taký obrázok poteší nielen dobrého režiséra tejto tlačovej besedy.

Gestá a mimika tváre, napríklad úsmev, sú rovnako dôležité, ako slová. Ukladajú do podvedomia niečo nedefinovateľné, ale má to obrovský vplyv na vaše podvedomie, odkiaľ pramení vaše správanie, o tom hádam nikto nepochybuje.

Čo sa vám vybaví v mysli, keď zbadáte doširoka otvorenú náruč namierenú smerom k vám? Nechám vás pátrať vo vašom podvedomí.

A keď vidíte úsmev spokojného človeka, ktorý vám ponúka riešenie z vašej bezútešnej situácie? Uveríte mu? Aspoň to vyskúšate.

Ak sa nič zvláštne nestane, táto strana vyhrá voľby. Usúdila som, že má skvelých radcov, skvelého režiséra, šedú eminenciu v pozadí. Ak sa jej líder poučí z chýb, ktoré doteraz urobil, postúpi ďalej, ak nie, pôjde … veď viete kam.

Nespomenula som ani jedno meno a vy iste viete o kom píšem. Ak aj nie, nájdete si na tomto odkaze:

https://www.ta3.com/clanok/1170023/tb-strany-za-ludi-o-predstaveni-volebnej-kandidatky.html

 

A nakoniec výrok amerického prezidenta Ronalda Regana:

„Povinnosťou vlády je chrániť ľudí, a nie riadiť ich životy.“