Nielen o chápadlách chobotnice

10. septembra 2019, Hedviga Imrová, Nezaradené

Včera som si našla v schránke ďalšie číslo najčítanejších regionálnych novín BARDEJOVSKO – SVIDNÍCKO – STROPKOVSKO  (č. 36/ 6. SEPTEMBER 1919), vydavateľ: REGIONPRESS, s.r.o. Trnava. Pán Matovič sa na jeho stránkach poďakoval ľuďom a novinárom, ktorí 7 dní podporovali jeho protesty pred ministerstvom spravodlivosti.

Odstúpenie štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej mu „pripomínalo zvíjanie odseknutého chápadla chobotnice, ktoré sa snaží z posledných síl z niečoho vyviniť.“ Chobotnica netrpí, keď príde o chápadlo. Rýchlo jej dorastie nové a je rovnako funkčné. Neznelo by krajšie, keby Igor Matovič použil slovenské príslovie: „Aj červík sa skrúca, keď ho pristúpia.“ A čieže to nohy po červíkovi stúpali?

Svoj príhovor čitateľom regionálnych novín končí slovami: „Koniec Kočnerovej opičky je dôkazom toho, že odvážny boj za dobro sa oplatí bojovať.“  Nechápem prečo opička. Žeby bol pán Matovič tak hlboko zasvätený do toho, ako to u pána Kočnera funguje?

Svojich stúpencov ubezpečil, že boj proti tomuto konkrétnemu chápadlu sa ešte neskončil. „Budeme robiť všetko preto, aby mafiánska spojka Jankovská čoskoro skončila na krajskom súde v Bratislave, ako skončila na ministerstve spravodlivosti.“ Myšlienka pretavená do slov. Toľké odhodlanie z čírej lásky k Slovensku a Slovákom. Ktovie aké ďalšie  myšlienky sa mu preháňajú hlavou.

Pripomenulo mi to indickú múdrosť, ktorú mi pred vyše päťdesiatimi rokmi vpísala kamarátka do môjho pamätníčka:

„Zasej myšlienku, zožneš slovo.

Zasej slovo, zožneš čin.

Zasej čin, zožneš zvyk.

Zasej zvyk, zožneš charakter.

Zasej charakter, zožneš osud.“

Myšlienky, slová, činy, zvyky formujú aj charakter Igora Matoviča. Aký osud si pripravil?

Chobotnicu nemožno vnímať iba z mafiánskeho uhla pohľadu. Treba o nej vedieť viac a až potom možno, v súvislosti s ňou, vymýšľať si rôzne metafory.

 

Teraz sa pozrite na chobotnice z iného uhla pohľadu a zistíte, aké sú to úžasné a inteligentné tvory. Nájdete tam aj pekné fotografie chobotníc.

https://video-avarii.ru/sk/osminog-interesnye-fakty-ob-osminogah.html