Vladimír Mečiar dnes

8. augusta 2019, Hedviga Imrová, Nezaradené

 „Kto zakladal politický systém na Slovensku? Vladimír Mečiar. Kto spravil ekonomickú a sociálnu reformu? Vladimír Mečiar. Kto zakladal Slovenskú republiku? Vladimír Mečiar. Ostatní iba paberkovali.“   Vladimír Mečiar

Isteže sa dá debatovať  o politickom systéme, ekonomickej i sociálnej reforme podľa Vladimíra Mečiara. Dá sa tiež debatovať o okolnostiach za akých vznikla Slovenská republika. Na debaty sa zabudne, fakty zostanú.

V deväťdesiatych rokoch bol najpopulárnejším politikom na Slovensku, to sa nedá poprieť. Výrazná osobnosť tvorila výraznú dobu, na akú sa nezabúda. Nebolo to až tak dávno, veľa jej pamätníkov ešte žije. Niektorí pána Mečiara dodnes milujú, iní ho zatracujú. Taký je život.

Teraz sa rozhodol, že sa vráti do politiky. A prečo nie? Potrebuje nám ešte čosi povedať, niečo urobiť. Možno dačo zostalo nedokončené. Veď viete, ako to v živote chodí. Všeličo by sme dnes urobili aspoň trochu ináč ako pred rokmi. A možno sa len zahráva s gágajmi, tárajmi a prďúsmi, ktorých je na Slovensku stále dosť?

Pán Mečiar tvrdí, že „Politika bola vždy bojom o moc, bojom s mocou, bojom o ovplyvňovanie moci.“ Iba čas ukáže, ako dopadne jeho návrat do politiky. Nemyslím si, že mu ide o moc, ani s ňou asi nebude tvrdo bojovať, ale bude ju ovplyvňovať. A mňa veľmi zaujíma akým spôsobom.

 

Zdroj: https://citaty-slavnych.sk/autori/vladimir-meciar/